Dá sa zachrániť vzťah večným ustupovaním?

Dá sa zachrániť vzťah večným ustupovaním?
Dá sa zachrániť vzťah večným ustupovaním? GettyImages

Patríte aj vy k ženám, ktoré stále zachraňujú vzťah? Snažíte sa preto plniť mužovi všetko, čo vidíte na očiach. Je možné tak vzťah udržať?

Ktorá z nás netúži po ideálnom vzťahu a harmonickom manželstve? Realita však býva často na míle vzdialená od nášho sna a vzdialenosť sa rokmi predlžuje. Ak vzťah trvá dlhšie a postupne sa začne vytrácať to zaláskovanie vytláčané rovnakosťou všedných dní, rozbiehame rôzne stratégie na záchranu vzťahu. Jednou z nich je potláčanie vlastných potrieb, a tým aj vlastného JA.

Prečo (ne)plniť partnerovi všetko, čo vidíme na očiach?

Pre vidinu ideálneho vzťahu sme odhodlané veľakrát urobiť všetko a pre pokoj v rodine vieme stále ustupovať. Pritom sa stane, že zabúdame na vlastné túžby, urobenie rannej kávy do postele, prepáčenie drobných nedostatkov, pochválenie aj malých úspechov či v práci alebo len v domácnosti ( neprihorený čaj 🙂 ). A je tu tiež nárok na pozornosť zo strany partnera, lásku, nehu a túžby. Všetko maličkosti, ktoré robia život krásnym…

A tak ustupujeme, meníme sa a strácame samú seba. Veď náš manžel nám to raz opätuje. Veď to robíme pre deti, ktoré sú na prvom mieste. Stop, dámy! Vážili by ste si takého partnera?

Stratou vlastného JA, stratíme aj partnera

Muži potrebujú výzvy, potrebujú súťažiť, zdolávať nové méty, vyhrávať. Keďže vás majú dokonale spracovanú, prestávajú si vás vážiť. Stávate sa človekom bez vlastného názoru, bez vlastných túžob a potrieb. Stávate sa priehľadnou a bez iskry, ktorú muži vyhladávajú v milenkách.

Buďte výzvou pre vášho muža aj po rokoch spoločného života

A tým ho udržíte v stave pozornosti. Ak vás stále ľúbi, znovu tak rozdúchate povestnú vášeň, ktorá spalovala vaše srdcia na začiatku. Ako to dosiahnuť? Vymedzte si čas, ktorý budete mať len pre seba. Znovu sa stretávajte s priateľkami, choďte do spoločnosti bez manžela a dajte mu pocítiť, že nie je vašou jedinou životnou možnosťou a nevyhnutnosťou. A skúste byť aspoň z časti finančne nezávislá.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom