Tomášovi Szabóovi, ktorý sa minulý týždeň snažil tváriť ako ctihodný občan, ktorý ešte aj objednávku na bitku prijal len pre pekné modré oči svojho bratranca, urobili v pondelok škrt cez rozpočet hneď dvaja svedkovia.

Najskôr na neho rukou ukázal náhodný okoloidúci na čerpacej stanici s brilantnou pamäťou, za ktorú by sa nemuseli hanbiť ani hrdinovia z romantických detektívnych seriálov. Svedok si mesiac po vražde spomenul, že v noci na benzínke videl T. Szabóa sedieť za volantom a pomaly sa voziť po Veľkej Mači.

Ešte horšie dopadol počas výpovede svojho kamaráta z detstva, ktorý mu na jeseň 2017 pomohol upraviť vražednú zbraň. Za svoj skutok už je aj právoplatne odsúdený, o T. Szabóovi ako o jednom z vrahov hovoril bez nejakých vážnych pochybností.

Slučka okolo priamych vykonávateľov sa utiahla. Minulý týždeň sa priznal strelec Miroslav Marček, dnes svedkovia potopili T. Szabóa, ktorý sa snažil uhrať to klamstvami. Zdá sa, že márne.

Utiahnutý oligarchov syn

O čosi väčšiu pozornosť médií však vzbudili dvaja svedkovia, ktorí vypovedali doobeda. Ako náhodný okoloidúci počas svojej výpovede pôsobil aj Norbert Bödör, syn oligarchu Miroslava Bödöra spájaného so Smerom, ktorý mal široké kontakty na bývalé policajné špičky.

Chlap ako hora pred senátom sedel utiahnuto, na otázky odpovedal zakríknuto a prokurátor ho dokonca musel povzbudzovať, aby sa nebál rozprávať. Keďže N. Bödör je do veľkej miery pre verejnosť neznámy, ťažko odhadovať, či je taký v skutočnosti, alebo išlo len o dobre nacvičené divadlo.

Nie je to však až také dôležité. Po prvý raz sa verejnosť dozvedela, aký presne je príbuzenský vzťah medzi ním a bývalým policajným prezidentom Tiborom Gašparom

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa