Elon Musk trávil minulý týždeň v Číne, kde prišiel navštíviť Gigafactory 3, supermodernú továreň, ktorá má automobily produkovať na ázijskej pôde nielen pre domáci trh. Prvé kusy amerických elektromobilov opustili brány fabriky už koncom decembra uplynulého roka, išlo o 15 kusov typu Model 3. Odvtedy produkcia stúpa, pred niekoľkými dňami dokonca došlo k spusteniu výroby ďalšieho dôležitého modelu Tesly.

Zakladateľ automobilky bol v Číne oficiálne odštartovať výrobný program pre Model Y, crossover zdieľajúci množstvo techniky s úspešným sedanom Model 3. Okrem samotného spustenia výroby zaujal Musk aj zvláštnym tancom, ktorý si môžete pozrieť na videu. To však zďaleka nebolo všetko. Pri príležitosti otvorenia továrne v Šanghaji sa totiž Elon nechal počuť, že v Číne americká spoločnosť pravdepodobne otvorí aj lokálne dizajnové a vývojárske centrum.

Tesla Model C - oficiálna skica unikla počas prezentácie.
Zdroj: Tesla

Práve pri predstavovaní nápadu o centre pre vývoj a dizajn sa na prezentácii za Muskom objavil náčrt vozidla, ktoré doteraz nikto nevidel. S najväčšou pravdepodobnosťou ide o budúci najlacnejší automobil značky - Model C. Zdá sa, že pre celý svet by ho mohli vyvíjať, nakresliť a možno aj vyrábať práve v čínskej fabrike.

Model C by mohol byť type Model 3 ďalším bestsellerom značky, hovorí sa o ňom totiž, že ponúkne priestrannú kabínu s miestom pre päticu pasažierov, nižšiu cenu, no za príplatok aj špičkovú techniku. Rátať sa tu totiž má aj s cenovo dostupným variantom, ktorý by mal prispieť k masovému rozšíreniu elektromobilov. Model C by mal byť dostupný aj u nás, bude totiž konkurovať napríklad Volkswagenu ID.3. Či sa tieto špekulácie potvrdia, to sa pravdepodobne dozvieme čoskoro.