Výborný bazový džem s jablkami, recept originál. Za 30 minút so pripravíte asi 3 poháre bazového džemu s jablkami a budete mať vitamín C v zálohe.

Výborný bazový džem s jablkami, recept originál

Baza čierna patrí medzi obľúbené slovenské a pomerne aj celkom dostupné plody. Malé bobuľky bazy môžete nazbierať voľne v prírode ale aj doma na záhrade.

Ide o najbežnejšie rozšírený druh kríku v strednej Európe, takže je veľmi ľahko môžné, že nejakú bazu máte aj kúsok od svojho domu. Skúste teda náš recept na výborný bazový džem s jablkami, nebudete ľutovať, sľubujeme. A tu je recept na bazový sirup. A tu je recept na malinový džem.

Vyskúšajte náš recept na výborný hruškový džem, tradičný RECEPT 🍐

 

 

Bazový džem s jablkami - ingrediencie

  • 500 g očistenej čiernej bazy
  • 500 g jabĺk (olúpaných a nakrájaných na kúsky)
  • 1 celá škorica
  • 1 zarovnaná KL Kyseliny citrónovej
  • 1 balenie Želírovacieho cukru

 

 

Bazový džem s jablkami. Foto - Dr. Oetker

 

Bazový džem s jablkami - príprava receptu

  1. Na prípravu džemu vložíme čiernu bazu a jablká do väčšieho hrnca a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme škoricu, kyselinu citrónovú, želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
  2. Odoberieme škoricu, prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzatvoríme viečkom, poháre otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

TIP: Ak chceme, aby bol džem jemný a bez kôstok, po rozmixovaní ho prepasírujeme cez sitko. (Recept poskytla firma Dr. Oetker).

Dobrú chuť! 🍯

Vyskúšajte aj recept na skvelý domáci citrónový sirup aj džem, osvedčený RECEPT 🍋