Prvé reakcie na sci-fi Duna dorazili. Prekoná film Star Wars a Pána prsteňov?

Nenechajte si ujsť

Andrej Cvik
Andrej Cvik
Mám 23 rokov a moje 4 najobľúbenejšie veci na svete sú káva a moje dve mačky. A tá štvrtá je tajná.

Prvé reakcie na film Duna

Na internet sa dostali prvé reakcie na film Duna. Pripravovaný projekt je vo vývoji už dlhé ruky, pričom dávnejšie sa konečne zdvihol zo zeme vďaka jednému z najlepších režisérov súčasnosti. Diváci sa naň tešia, lebo má ísť o novodobé Star Wars. Teraz, ako hovorí Brian Clement, ktorý už videl prvé zábery, sa môžeme začať tešiť ešte viac. Toto povedal:

„Aby som nadviazal na môj názor na Dunu podľa záberov, ktoré som videl (keďže ľudia sú zvedaví), myslím si, že ten film ohromí ľudí rovnako ako LOTR (Pán prsteňov) pred 20 rokmi či Star Wars pred 40 rokmi. Nie je to Jodorowsky alebo Lynch, ale možno Villeneuve natočil nenatočiteľné.“

film duna
Zdroj: worldsgreatestcritic.com

Clement má očividne len pozitívne slová. Ešte predtým prvé zábery popísal ako mix „temného realizmu so snovými zábermi,“ čo pripomína film Blade Runner 2049. „Nepreháňam, keď hovorím, že mnoho ľudí bude mať pri tomto filme zimomriavky/slzy (možno aj ja!). Sakra, keď uvidia tie zábery, ktoré som videl…,“ dodal.

O čom bude film?

Vydaná v roku 1965, Duna je najlepšie predávaný vedecko-fantastický román. Knihu napísal Frank Patrick Herbert a dodnes je považovaná za jednu z najlepších kníh vôbec. Príbeh je zasadený ďaleko do budúcnosti, v ktorej je spoločnosť nastavená tak, že jednotlivé rodiny šľachticov ovládajú aj celé svety.

Hlavný hrdina, Paul Atreides, je dedičom svojho mocného rodu. Epický dej sa točí okolo jeho rodiny, ktorá má prevziať púštnu planétu Arrakis, na ktorej sa ťaží droga (Spice), ktorá zvyšuje mozgovú kapacitu jej užívateľov. Nasledujú vojny, zrady, intrigy a záhady.

Duna
Zdroj: artstation.com

Veľmi veľké očakávania nepochádzajú len z pôvodného príbehu, ktorý bude predmetom adaptácie, ale aj tvorcu, ktorý ho bude mať na starosti. Do režisérskeho kresla zasadol Denis Villeneuve. Ten, ako už určite viete, patrí medzi najlepších filmárov dnešnej doby. Známy je napríklad vďaka počinom Prvý kontakt či Blade Runner 2049. Oba boli fantastické a obdržali skvelé ohlasy od kritikov aj divákov.

Hlavnú úlohu v Dune stvárni Timothée Chalamet. Jeho rodičov si zahrajú Rebecca Ferguson a Oscar Isaac. Hlavným antagonistom príbehu je Stellan Skarsgård, pričom jeho príbuzného prenesie na plátno Dave Bautista. Dôležitých členov kmeňa Freman stvárnia Zendaya a Javier Bardem. K obsadeniu sa tiež pripojili Josh Brolin ako majster na zbrane hlavného hrdinu a Jason Momoa ako skvelý bojovník, lojálny titulnej postave.

Film Duna sa do slovenských kín dostane v decembri 2020. Tešíte sa?

Zdroj: movieweb.com, twitter.com

Mohlo by sa ti páčiť

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -