J. Prokeš pracuje v Pravde od roku 1996, od roku 2004 bol zástupcom šéfredaktora. Ešte predtým bol zástupcom šéfredaktora pre prílohy, výrobu a špeciálne projekty.

Na vedúcej pozícii redakcie nahradil Noru Sliškovú, ktorá pôsobila vo funkcii šéfredaktorky Pravdy do 30. júna minulého roka. O jej odchode z funkcie informovalo Mediálne.sk v predstihu.

Zástupcami nového šéfredaktora sú Martin Kováčik za ekonomickú sekciu, vedúci zahraničného spravodajstva Miroslav Čaplovič a šéf online oddelenia Ivan Piovarči.

Vedenie Pravdy oficiálne prevzal nový šéfredaktor

V čase Sliškovej nástupu malo tlačené vydanie denníka predaný náklad vyše 50-tisíc výtlačkov. Momentálne sa predaj Pravdy pohybuje okolo hranice 28-tisíc výtlačkov. Perex si predaný náklad monitoruje samostatne mimo oficiálneho auditu ABC SR, z ktorého vydavateľstvo vystúpilo ešte v roku 2012.

Web Pravda.sk bol v decembri minulého roka piatym najnavštevovanejším portálom na Slovensku s vyše dvoma miliónmi unikátnych návštevníkov.

Počas Sliškovej pôsobenia zmenilo vydavateľstvo Perex vlastníka, novým majiteľom je od marca 2018 česká spoločnosť Our Media, ktorá patrí podnikateľovi a senátorovi Ivovi Valentovi a mediálnemu podnikateľovi Michalovi Voráčkovi. Do jej portfólia spadá aj portál Parlamentné listy fungujúci na Slovensku aj v Česku.