Hľadáme rozumný mobil roka 2019

Aj tento rok hľadáme tie najlepšie telefóny a zariadenia z mobilného sveta za uplynulý rok. Predstavili sme už nominované aplikácie a pokračovať budeme kategóriou Rozumný mobil roka.

Aby ste si vedeli lepšie vybrať svojho favorita, postupne vám predstavíme všetky nominované zariadenia a jednotlivé kategórie. 

Pokiaľ sa zapojíte do hlasovania na stránke www.mobilroka.sk, môžete vyhrať skvelé ceny.

V ankete Mobil roka powered by O2 hľadáme nielen najlepšie telefóny, ale aj príslušenstvo v podobe Bluetooth slúchadiel, reproduktorov, inteligentných hodiniek, gadgetov a tiež najlepšiu aplikáciu roka. 

Chránite si dostatočne svoj mobil? Sú v ňom fotografie, správy a najmä množstvo iných informácií o vás. Pri online nákupoch či platbách vás ochráni overená antivírusová a anti-phishingová ochrana. Vďaka funkcii anti-theft sa dá lokalizovať stratený alebo ukradnutý telefón, ktorý budete môcť na diaľku zamknúť a dokonca aj celý kompletne vymazať. Stiahnite si ESET Mobile Security aj do vášho smartfónu.

Honor 20 Pro

Honor 20 Pro je vydarený model, ktorý zaujme dizajnom, výkonným hardvérom aj 4000 mAh batériou s rýchlym nabíjaním. Veľkým lákadlom je štvorica zadných fotoaparátov. Hlavný 48 Mpix snímač je ukrytý za objektívom s clonovým číslom f/1.4. Dopĺňa ho 16 Mpix širokouhlý fotoaparát, 2 Mpix senzor určený na makro snímky a 12 Mpix teleobjektív s 3-násobným optickým a 30-násobným digitálnym zoomom.

Huawei P30

Prémiový dual SIM s natiahnutým Full HD+ displejom, čipsetom Kirin 980, 6 GB RAM, kvalitným trojitým fotoaparátom, prednou 32 Mpix kamerou, čítačkou odtlačkov v displeji a 3650 mAh batériou s rýchlym nabíjaním. Jeho konkurenčnou výhodou je 16 Mpix širokouhlý fotoaparát, ktorý disponuje automatickým zaostrovaním a nesklamú vás ani fotografie snímané v nočnom režime.

LG G8s

LG G8s ThinQ pokračuje zavedenými tradíciami a ukazuje, že smartfón by nemal len dobre fotiť, ale aj nahrávať kvalitné video. Rozostrenie počas nakrúcania je len jednou z perličiek. Zaujímavosťou je odomykanie dlaňou. Celkovo smartfón zaujme svojou technologickou výbavou a vyladeným systémom. Aj pri náročnom používaní sa môžete spoľahnúť na celodennú výdrž 3550 mAh batérie. 

Nokia 9 PureView

Nokia 9 bez pochýb zaujme, najmä päticou 12 Mpix zadných fotoaparátov.  Výkonný smartfón sa zameriava na náročných fotografov, ktorí chcú upravovať fotky vo formáte RAW. Vďaka piatim fotoaparátom je do fotografie zaznamenaných 1200 úrovní vrstiev scény. To vám dáva široké možnosti v preostrovaní a dodatočnom upravovaní snímok.
 

OnePlus 7T

Ide o jeden z najlepších androidov vo svojej triede a v tejto cenovej kategórii. Má vynikajúci Full HD+ AMOLED displej s 90 Hz obnovovacou frekvenciou a pomerom strán 20:9. Telefón je vďaka vyladenému softvéru a výkonnému hardvéru rýchly a svižný. Fotoaparát disponuje 48 Mpix snímačom Sony IMX586, nahrávaním 4K videí rýchlosťou 60 fps a optickou stabilizáciou obrazu.

Samsung Galaxy S10e

Kompaktné rozmery, slušná cenovka, vysoký výkon a žiadne zbytočné kompromisy. Samsung Galaxy S10e je stále mimoriadne výkonný stroj s moderným čipsetom, kvalitným fotoaparátom a 6 GB RAM. 128 GB úložisko rozšírite pamäťovou kartou. 

Sony Xperia 5

Xperia 5 dostala prémiovú výbavu v kompaktnom prevedení.  Zahanbiť sa nedá špičkový procesor ani trojitý fotoaparát. Kvalita snímok je porovnateľná s tými najlepšími fotomobilmi na trhu. Nechýba teleobjektív ani ultraširokouhlý fotoaparát. A príjemne prekvapila aj kvalita nočných fotografií.

Xiaomi Redmi Note 8T

Dual SIM android s veľmi príjemnou cenovkou ponúka Full HD+ displej  128 GB úložisko, štvoricu fotoaparátov vzadu a 4000 mAh batériu s rýchlym nabíjaním. Hlavný snímač sa pýši 48 Mpix rozlíšením,  za širokouhlým objektívom sa ukrýva 8 Mpix senzor. Zvyšné dva 2 Mpix fotoaparáty sú určené pre makro zábery a rozostrovanie pozadia.

Hlasovať za svojho favorita môžete na stránke www.mobilroka.sk. Každý, kto sa do hlasovania zapojí, bude zaradený do súťaže o 10 atraktívnych cien. Každým hlasom v ankete navyše pošlete päť centov na dobrú vec.

 

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne20.01.2020 - 22:58 Trvalý odkaz

za mna 7T, ale pravda, ze v tesnom zavese je "tuzemsky" S10e

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy21.01.2020 - 07:27 Trvalý odkaz

mne sa z tohto vyberu najviac pozdava Xperia 5
cena telefonu+1000xm3 pod 700 bola viac ako lakava, ak by mala bezdrotove nabijanie tak ju mam doma

Tomas21.01.2020 - 12:06 Trvalý odkaz

S10e alebo aj klasicka S10 ak sa najde za dobru akciouvu cenu.
A samozrejme 7T. Skoda len, ze OnePlus je u nas "exotika". Osobne som sa nestretol s nikym, kto by poznal znacku OnePlus. Ked som mal 6T, kazdemu som musel vraviet nazov telefonu min. 2x.

Celá diskusia 3 príspevky