Večné hádky okolo upratovania? Pre veľa ľudí je to dôvod k rozchodu

Ako je to s upratovaním v domácnosti? Muži aj ženy priznávajú, že na túto tému sa doma hádajú pomerne často.

20.01.2020 15:00
partnerská hádka, puntičkár Foto:
Poriadok v domácnosti ako téma na hádku?
debata

Až 44 percent opýtaných uviedlo, že kvôli rozdielnym názorom na čistotu a upratovanie domácnosti by bolo ochotných sa rozísť. To je výsledok prieskumu, pod ktorý sa podpísala švajčiarsky výrobca čistiacich prostriedkov Durgol. Prieskum sa uskutočnil v susednom Rakúsku. Zapojilo sa doňho 2 400 ľudí medzi 20 až 69 rokom života a odpovedali na otázky týkajúce sa upratovania a čistoty v domácnosti.

Podľa prieskumu 2/3 mužov, ale len jedna tretina žien pociťuje pri téme upratovania podporu zo strany partnera. Podobný výsledok dosiahol prieskum aj v Nemecku či Švajčiarsku. Upratovanie je podľa prieskumu stále v spoločnosti považované za viac ženskú záležitosť, aj preto diskusie o poriadku v domácnosti často vedú k partnerským hádkam. 45 percent opýtaných priznalo, že minimálne raz mesačne sa s partnerom kvôli upratovaniu pohádajú. Pre mnohých sa dokonca časté hádky okolo poriadku v domácnosti stali dôvodom rozchodu.

Až 44 percent opýtaných uviedlo, že kvôli poriadku v domácnosti by sa dokázalo s partnerom aj rozísť. Najmä mladšia generácia je menej tolerantná, pokiaľ ide o tému upratovania. Medzi mužmi a ženami do 40 rokov je 47 percent tých, ktorí by kvôli častým nezhodám pri tejto téme vzťah ukončili. 2/3 opýtaných bolo s upratovaním domácnosti v rodine spokojných. Rozchod kvôli večným hádkam o čistote v domácnosti by volilo 41 percent ľudí nad 40 rokov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #domácnosť #hádka #upratovanie

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...