Čo vám hrozí v exotických destináciách?

Exotika nie je len krásna pláž, ale má i svoje tienisté stránky. Prečítajte si, čo vás môže nepríjemne prekvapiť.

Maldivy trápia po silných dažďoch najmä choroby prenášané komármi. Ohroziť vás môžu aj podmorské živočíchy, ojedinelý tu nie je ani úpal. Kriminalita v krajine je nízka, stretnúť sa môžete iba s drobnými krádežami. Pozor si dajte na dodržiavanie moslimských zákonov a to najmä v prípade používania nelegálnych drog. V Thajsku vám hrozia vodou prenášané infekčné ochorenia. Ojedinelý nie je ani vírus zika. Malária sa vyskytuje iba vo vidieckych oblastiach v blízkosti hraníc s Kambodžou, Laosom a Barmou. Nebezpečné sú tu hady či podmorské živočíchy. Niektoré medúzy dokážu dospelého človeka zabiť za pár minút. Naše ministerstvo eviduje túto dovolenkovú destináciu s výstrahou. Neodporúča cestovať do južných oblastí. Vydalo tiež varovanie pred vírusom Zika.

Dubaj je známy najmä svojim prašným prostredím. Problémy tu majú astmatici, alergici, kardiaci a ľudia trpiaci očnými chorobami. Červený príliv spôsobuje alergie kože či očí. Dobre zvážte aj svoje plavecké schopnosti pretože silné morské prúdy často zmätú turistov a spôsobia smrť. Špecifikom sú dopravné nehody, ktoré sa tu vyskytujú s fatálnym následkom najčastejšie na svete. Inak je Dubaj považovaný za bezpečnú destináciu. Ministerstvo upozorňuje iba na potrebu dodržiavania prísnych moslimských zákonov.

Asi nikoho neprekvapí, že v Mexiku vás môžu postihnúť choroby súvisiace s nadmorskou výškou, veľmi znečisteným vzduchom či teplom. Nezriedka sa vyskytujú choroby prenášané vodou, komármi a iné infekcie. Pozor si dajte aj na nebezpečné hady a škorpióny. Táto krajina sa tiež vyznačuje vysokou kriminalitou namierenou proti turistom. Nezriedka sa vyskytujú násilnosti spojené s predajom drog.

Dominikánsku republiku sužuje malária, vírus zika, cholera, besnota a v určitých oblastiach horúčka dengue. Mimoriadne často sa turisti stretávajú si infekciami z vody, ovocia, zeleniny, mäsa či rýb. Z bezpečnostného hľadiska vám okrem drobnej kriminality žiadne väčšie riziko nehrozí.

Vyberáme z poistovne.sk

burst-reading-in-hospital

eRecept už funguje 10 rokov. Poznáte všetky jeho výhody?

Potrebujete lieky? Nemusíte chodiť do ambulancie, stačí zavolať.
19.04.2024 | redakcia
Čítať viac o eRecept už funguje 10 rokov. Poznáte všetky jeho výhody?
freelancer-typing-on-keyboard

Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?

Pri niektorých finančných produktoch je možné určiť oprávnenú osobu. Pozrite si, prečo sa ju oplatí určiť a aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom.
17.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?
dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Vyberáme z banky.sk