MojAndroid

Asus ROG Phone II je primárne herným smartfónom. Tomu je prispôsobený výkon, dizajn, displej, batéria a príslušenstvo. Cenou sa radí medzi najdrahšie smartfóny, aké si môžete kúpiť.

Predáva sa za približne 1000 eur. To je suma, za ktorú zoženiete hocijakú inú vlajkovú loď. Preto očakávame, že fotoaparát bude na najvyššej úrovni.

To ale úplne tak nie je. Tu je vidieť, že Asus sa stopercentne zameral na výkonnostnú stránku zariadenia a fotoaparát zostal pozadu. V teste DxOMark získal 95 bodov. V rebríčku sa tak zaradil tesne pred iPhone 8 Plus či Samsung Galaxy Note 8. To sú modely, ktoré majú slávu už dávno za sebou.

Asus ROG Phone II DxOMark

Z drahých vlajkových lodí jednoznačne najslabší

Aktuálni cenoví konkurenti patria medzi fotografickú špičku Napríklad Samsung Galaxy S10 Plus získal 113 bodov, Huawei P30 Pro 116.

Keď si hodnotenie rozoberieme do detailov, herný prístroj dostal 97 bodov za statické fotografie a 92 bodov za video. Na začiatku roka 2020 ide skôr o priemer. Vlajková loď od Asusu, model ZenFone 6, ktorý je približne o polovicu lacnejší, získal 104 bodov.

Náš tip
Asus Zenfone 6: Originálny fotoaparát prešiel testom DxOMark

Testeri z DxOMark pochválili rýchle a presné automatické zaostrovanie a dobrú expozíciu. Ďalej sa môžete spoľahnúť na presné vyváženie bielej a slušný je aj bokeh efekt. Video disponuje slušnou stabilizáciou obrazu, najmä vonku. Zaostrovanie je výborné aj pri natáčaní videa.

Nie je to fotomobil

Hodnotenie síce nie je nijako lichotivé, no to neznamená, že je fotoaparát Asusu ROG Phone II nepoužiteľný. Stále patrí medzi tie kvalitnejšie. Tento smartfón má svoje prednosti úplne inde. Ponúka ohromný výkon, extrémne silnú batériu s kapacitou až 6000 mAh, krásny displej a kvalitné herné príslušenstvo.

Náš tip
ROG Phone 2 vs Black Shark 2 vs Red Magic 3: Hľadáme najlepší herný smartfón
20.1.2020

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+