Huawei a TomTom uzavreli spoluprácu

Zdá sa, že nová dohoda medzi Huaweiom a skúseným hráčom v oblasti navigácií môže vyústiť v náhradu Google Máp. Práve od služieb Googlu sa kvôli obchodnej vojne snaží Huawei oslobodiť už dlhší čas.

Čínsky výrobca odhalil, že minulý rok aj napriek kauze s USA, ktorá ho značne ochromila, predal 240 miliónov smartfónov. Obchodná vojna stále nie je uzavretá a Huawei sa na aktuálne podmienky musel adaptovať tým, že hľadal alternatívne riešenia a prístupy. Najväčším problémom je strata licencií, ktoré dovoľujú používať Google služby. 

Patria medzi ne aj obľúbené Mapy. Ich problém by mohla vyriešiť nová spolupráca s firmou TomTom. Huawei a skúsený hráč v oblasti navigácií uzavreli dohodu, o ktorej nie sú známe takmer žiadne podrobnosti. Dá sa však predpokladať, že výrobca smartfónov využije rastúci potenciál firmy TomTom a na jej platforme založí svoje lokalizačné služby. 

Stojí za zmienku, že Huawei už dlhší čas pracuje na oslobodení od Googlu. Svoje vlastné riešenia a cloud berie oveľa vážnejšie. Nedávno sa Huawei pochválil, že komunita registrovaných vývojárov narástla na viac než 1,3 milióna členov.  

Dá sa tiež predpokladať, že v budúcnosti používatelia smartfónov Huawei uvidia oveľa viac služieb od rôznych partnerov výrobcu, medzi ktoré po aktuálnej spolupráci môžeme zaradiť aj TomTom mapy. 

Zdroj: reuters.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu