ZN.SK
Lyžovačka stuhleck

Na rakúsky Stuhleck autobusom: Obľúbené jednodňové lyžovačky

Výborné podmienky pre lyžovanie, bežkovanie, pestrá ponuka služieb. Bez väčších starostí, ak využijete jednodňové lyžovačky v Alpách z ponuky Slovak Lines

Bratislava, 18. január 2020 – Výborné podmienky pre lyžovanie, bežkovanie, pestrá ponuka služieb. To všetko si môžete vychutnať bez starostí s dopravou či hľadaním ubytovania, ak využijete jednodňové lyžovačky v Alpách v stredisku Stuhleck z ponuky Slovak Lines. Autobusy z Bratislavy premávajú každý víkend, ale aj počas sviatkov a prázdnin. Lístky sa dajú zakúpiť aj online.

Lyžovačka stuhleck

Stuhleck pri Spital v Semmeringu je so svojimi 1 783 metrami najvyšším vrchom na východnom okraji Álp a zároveň najväčším lyžiarskym strediskom na východe Rakúska. V roku 1891 bol prvým vrcholom, na ktorý niekto vystúpil na lyžiach. Tento čin urobil z regiónu okolo Semmeringu jedno z popredných stredísk zimných športov v Rakúsku.

Lyžovačky na Stuhleck sa stali už tradičnou zimnou linkou Slovak Lines. „Slovenskí lyžiari Stuhleck obľubujú a radi využívajú aj možnosť dopravy autobusom z Bratislavy. Tešíme sa, že sme aj v tejto sezóne zaznamenali nárast záujmu o lyžovačky a tiež, že cestujúci v čoraz vyššej miere využívajú nákup lístkov cez mobilnú aplikáciu,“ uviedol generálny riaditeľ Slovak Lines Pavol Labant.

Lyžovačka stuhleck

Výhodou lyžovačky so Slovak Lines je cenová dostupnosť. Navyše ponúka tradične vysokú úroveň služieb v Rakúsku, avšak bez potreby platiť drahé ubytovanie. Vďaka ekologickej autobusovej doprave lyžiari a snowboardisti podporujú trvalú udržateľnosť zimnej turistiky.

Stuhleck Skipass v cene

Výhodou lístka na Stuhleck od Slovak Lines je, že jeho súčasťou je aj celodenný skipass za výhodnejšiu cenu, než keby si ho zákazníci kupovali samostatne priamo na svahu. Dospelých (od 19 rokov) vyjde lístok so skipassom na 59 €. Mladých (od 15 rokov) 55 €, deti 41 € a za dopravu bez skipassu zaplatíte 25 €. Ak nelyžujete a chcete si urobiť výlet, prípadne ísť na Stuhleck len ako sprievod vašich známych, môžete si lístok na autobus kúpiť samostatne. Lyžiari si naložia lyže do batožinového priestoru.

Nelyžiari si môžu vyskúšať napríklad snow tubing, pri ktorom sa zo zasneženého kopca spustia na nafukovacom kolese. Gastro prevádzky nájdu návštevníci na viacerých miestach lyžiarskeho strediska. Obľúbenou sa v posledných rokoch stala najmä W11-Panoramarestaurant v nadmorskej výške 1643 metrov, ktorá sa nachádza v hornej stanici (stanica lanovky Bergstation). Okrem obrovských porcií jedla a príjemného personálu na vás iste urobí dojem nádherný výhľad na celé okolie.

Odvoz spoločnosťou Slovak Lines ponúka výhodu navyše: zázemie v autobuse zaparkovanom priamo pod svahom, ktorý je v čase medzi 12:00 a 13:00 hod. k dispozícii na oddych. Vaše auto zatiaľ bezpečne, a najmä bezplatne, parkuje na Autobusovej stanici v Bratislave. Pre príchod aj odchod z parkoviska stačí priložiť QR kód na cestovnom lístku k čítačke pri rampe parkoviska.

Lístok sa dá zakúpiť najrýchlejšie a najkomfortnejšie cez mobilnú aplikáciu pre smartfóny s operačným systémom AndroidiOS, prípadne aj cez web Slovak Lines www.lyzovackazdomu.sk

Lyžovačka stuhleck

Praktické informácie k Stuhleck lyžovačkám so Slovak Lines:

  • autobus odchádza z Autobusovej stanice v Bratislave každú sobotu, nedeľu a vo sviatok z nástupišťa č. 4 o 7:00 hod. (lístok je potrebné mať zakúpený vopred)
  • príchod na Stuhleck je okolo 9:00 hod.
  • naspäť autobus odchádza o 16:30 hod. s príchodom do Bratislavy okolo 18:30 hod.
  • skipass k lístku dostanú cestujúci od vodiča pri nástupe do autobusu (po skončení lyžovačky ho treba vrátiť vodičovi)
Mohlo by zaujímať tiež:

Tlačové správy

Tlačové správy a články našich partnerov, partnerských portálov a organizácií. Nahliadnite do noviniek rôznych služieb, príprav podujatí a noviniek v komerčnej sfére. Aj Vaša zaujímavosť, činnosť, alebo výrobok, môže byť v článku. Napíšte nám.



Inzercia

Inzercia

Online kníhkupectvo BUX.sk

Sleduj nás na sieťach

Nájdete nás na Facebooku aj Youtube

Zatvoriť reklamu
Zatvoriť reklamu