Pomooc, uniká mi mlieko!

Please enter banners and links.

kojenie

Je jedno, či ste „novopečená“ mamička alebo skúsená rodička. Problém s unikajúcim materským mliekom, ktoré sa pýta na svet bez toho, aby ste si to práve želali, pozná vari každá. Prečo sa to deje a dá sa tomu zabrániť?

Milé a nepríjemné zároveň

Nejedna z nás by povedala dokonca, že trápne. Občas to pobaví, občas veru i zahanbí. Sme však mamy a buďme hrdé na to, že sme „továrňou“ na mlieko pre naše deti, ktoré touto formou dostávajú do tela potrebné živiny, minerály, vitamíny a všetky ostatné látky napomáhajúce ich správnemu fyzickému i duševnému vývinu. Nesúťažme spolu, ktorá ho má viac a ktorá vydržala dlhšie, ale radujme sa, že máme možnosť ušetriť kopu peňazí a nervov. Dojčenie je zadarmo a zároveň na nezaplatenie.

Toto mi nikto nepovedal

Moment prekvapenia, kedy materské mlieko začne samovoľne unikať, poznajú všetky mamičky. Mlieko sa spustí a kvapká či už po malých kvapôčkach alebo tečie doslova prúdom. Všetko by bolo fajn, ale za predpokladu, že sa „oný“ okamih nestane na verejnosti a práve v čase, keď máte na sebe svoju najobľúbenejšiu blúzku. Mokré a výrazné fľaky po materskom mlieku by si nevšimol iba slepec. Mlieko uniká kedykoľvek. Najčastejšie však pri fyzickej aktivite, v predklone, ale aj z hormonálnej nerovnováhy.

Uniká aj vtedy, keď je ho veľa

A tiež vtedy, keď vás zaplavia pocity lásky. Materské mlieko sa samovoľne spúšťa pri pomyslení na bábätko, pri pohľade naňho, na jeho fotku alebo pri jeho zaplakaní. Príroda to má úžasne premyslené, nemyslíte?

Dá sa to zastaviť?

Vyskúšajte si jemne stlačiť bradavky. To na istý moment pomôže. Výborné sú vložky do podprsenky, ktoré absorbujú tekutinu bez toho, aby si to niekto všimol. Sú úplne nenápadné. Najlepšie sa aplikujú do podprseniek určených na dojčenie, kde majú svoj priestor presne vyčlenený a zaistený. Tieto vložky je potrebné pravidelne obmieňať v závislosti od znečistenia.

FOTO: pexels.com