Maturantka s umeleckým cítením si sama navrhla a namaľovala šaty na maturitný ples. Jej nádherná róba všetkých očarila!

Ciara Gan, mladá študentka z filipínskej Manily, čelila problému, ktorý pozná hádam každá žienka. Čakala ju významná udalosť a ona nemohla nájsť tie pravé šaty, v ktorých by sa cítila skvelo. Tou udalosťou bol maturitný ples a keďže sa odohráva iba raz za život, rozhodla sa vysnívané šaty ušiť sama.

Každý detail na šatách hovorí príbeh o ich nositeľke. Za základ si vybrala smaragdovo-zelenú látku, pretože miluje knihy o Harry Potterovi a považuje sa za členku Slizolinu. Oranžové kvety si vybrala po prečítaní knihy Tiger Lily. Chcela sa vyhnúť klasickým ružiam a zvoliť čo najveselšie a najživšie farby.

Jediný zádrhel – fakt, že vôbec nevedela šiť – prekonala s pomocou svojej maminy. Kúpili látku, krinolínu, kostice a krištále Swarovski. Sukňu šiat šili po jednotlivých dielikoch a keď bola hotová, Ciara na ňu päť dní maľovala ľalie. Poslednou bodkou bolo lepenie krištáľov. Celkovo im to trvalo mesiac a celý čas to tajili pred jej spolužiakmi. Ciara počas stužkovej očarila a mohla si byť istá, že nikto v miestnosti nebude mať rovnaké šaty. Ponúka sa otázka – vyberie si kariéru módnej návrhárky? Pravdepodobne nie, o niečo viac ju totiž baví veda.

Ručne maľované šaty na maturitný ples

Najkrajšie šaty na stužkovú

Stránky umelkyne a foto © Instagram | Twitter

Zdroj / Teenagerka si sama namaľovala šaty na maturitný ples: mymodernmet

ZDIEĽAJ NA: