Dobré noviny
Najkrajšie turistické chodníky, ktoré si v Tatrách užijete aj v zime
Kristián Plaštiak
Kristián Plaštiak

Najkrajšie turistické chodníky, ktoré si v Tatrách užijete aj v zime

Ilustračná fotka
Ilustračná fotka — Foto: Pixabay

Vydajte sa do našich majestátnych hôr.

VYSOKÉ TATRY 19. januára - Či už za vaším oknom sneží alebo nie, dátum v kalendári tvrdí, že trvá zima. Tá býva na horách často nebezpečná, no skrýva v sebe úžasné čaro. Prekrásne výhľady, scenérie a panorámy zasneženého sveta očaria nejedného nadšenca turistiky.

Turistické trasy a chodníky Vysoké Tatry

Vodopád Skok

Ak hľadáte nenáročnú túru, akú by zvládli aj deti a seniori, jednou z najlepších možností by mohol byť Vodopád Skok neďaleko Štrbského plesa. Obklopujú ho žulové platne a je vysoký približne 30 metrov. Ak voda v zime zamrzne, vznikne takýto nádherný prírodný úkaz, aký môžete vidieť na snímke nižšie. Vedie k nemu žltá turistická značka zo Štrbského plesa.

Foto: TASR/Oliver Ondráš

Zelené pleso

Okrem chaty, ktorá pri ňom stojí, Zelené pleso ponúka jedinečný pohľad na vrchy okolo, no i na svoje zelené vody. Ľudia si už od stredoveku vymýšľali rôzne príbehy a báje o tom, prečo je voda v plese napohľad zelená. Dnes vieme, že je to zapríčinené prameňmi, ktoré vyvierajú z dna. Dostanete sa k nemu od autobusovej zastávky Biela voda, ktorá je na ceste medzi Tatranskými Matliarmi a Kežmarskými Žľabmi.

Foto: TASR/Erika Ďurčová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Є місця, де фантастика ділить територію з реальністю. #dnescestujem

Príspevok, ktorý zdieľa Olesya (@olesyadanko),

Chata Plesnivec

Okrem chaty pri Zelenom plese sa v Belianskych horách nachádza aj chata Plesnivec. Cesta od plesa k chate vám zaberie zopár hodín, no prístup k nej je možný aj z druhej strany, a to zo smeru Tatranskej Kotliny. Prvou chatou, alebo skôr chatrčou, na tomto mieste bola chatrč zlatokopa Drechlera z neďalekých Rakús, ktorá tu stála už v polovici 18. storočia.

Foto: TASR/Oliver Ondráš
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Slovakia#BelianskeTatry#ChataPlesnivec#ThisIsSlovakia#SlovakAdventures#insta_svk#GoodIdeaSlovakia#beautifulslovakia#MilujemSlovensko#winter#AmazingView#SunnyDay#MountainScape#GoodLife#PureNature#PureLove#mountains#nature#paradise#outdoors#neverstopexploring#inthewoods#landscape#outdoorlovers#natgeo#natgeoyourshot#planetearth#liveauthentic#wildheart#MySecondHome

Príspevok, ktorý zdieľa Anna® (@ange_de_la_montageu),

Popradské pleso

Ďalšie tatranské pleso sa nachádza blízko Štrbského plesa (1:15 po červenej značke). Túra je naozaj jednoduchá, pretože turistické chodníčky v okolí plesa sú pravidelne upravované. Pri plese stoja dve chaty; Chata pri Popradskom plese a Majlátova chata, ktorá však je v zimnom období uzavretá. Cesta k nemu vedie po modrej značke železničnej zastávky Popradské pleso a trvá asi jednu hodinu.

Foto: TASR/Milan Kapusta

Skalnaté pleso

K Skalnatému plesu sa dostanete po jednoduchej trase od Zamkovského chaty po červenej turistickej značke. Pri plese je Stanica Skalnaté pleso lanovky Tatranská Lomnica - Lomnický Štít. Okrem toho tu nájdete aj Skalnatú chatu, hotel Encián a Observatórium Astronomického ústavu SAV.

Foto: TASR/Oliver Ondráš

Už ste čítali?