Unboxing: Ghost Nirvana Tour Essential 2020 - všetko hrá, ako má

Ghost si odvážne zvolil názov modelu, ktorý sa zhoduje s názvom legendárnej skupiny. Silné meno pre podarený bike.

Cenová kategória tisíc eur je nabitá a konkurencia sa tu predbieha v ponuke kvalitných modelov. Je to už dostatočný obnos peňazí na kúpu nového biku, ktorý znesie aj športovejšiu jazdu. Preto potenciálni kupujúci porovnávajú komponenty, priveľká snaha o šetrenie alebo kompromisné riešenia sa výrobcom nevypláca. Či sa tento “koncert” použitých komponentov značke podaril, môžete posúdiť z fotografií, alebo naživo u nás v MTBIKER centre v Hrádku.

Špecifikácia



Unboxing

Je to škoda, že Ghost nevyužil priestor na krabici a nechal ju v podstate bez nápisov a potlače. Či aj potlač spadá už do kategórie neekologické? Na vrchu je nad nápisom TOP uvedené OBEN, nemčinári vedia, že to nie je chyba v slove OPEN .


V čom je Ghost jedna z naj značiek, s ktorými sa stretávame, je ochrana biku v krabici. Že je všetko dobre zabalené, je viac menej štandard, ale že používa hlavne papier namiesto igelitu, je zodpovedný prístup. A ešte aj ten papier ide ľahko dole, takže nehrozí, že si nový lak poškriabete nožom alebo nožnicami.


V danej cenovej kategórii vyzerá príslušenstvo v balení bohato. Odrazky sú štandard, pribalený kľúč a meracie pásmo s vodováhou už bonus. Meter sme využili pri osádzaní riadidiel, ktoré nemali vyznačený stred. Záručák pekne zabalíte do obalu, zvonček osadíte na maratón, kde sa vo väčšom chystáte predbiehať súperov .


Rám má modernú geometriu, určite nepôsobí lacno. Je vyrobený z hliníka a pri jeho návrhu bol uplatnený prístup SuperFit. Pod týmto názvom sa skrýva individuálny prístup ku každej veľkosti.


Okrem rozmeru rámu sa mení aj veľkosť kolies, rôznu dĺžku majú riadidlá, hrať sa s nastaveniami dá aj pomocou excentrických gripov, nastaviť sa dá aj sedlo.


Predstavec a riadidlá Ground Fiftyone sú z hliníka. A ako bolo spomenuté hore, rozmery prispôsobené rôznym veľkostiam. Riadidlá podľa veľkostí odstupňované po 20 mm. Sedlo od starej známej Selle Italia.


Individuálny prístup je aj pri zdvihu, veľkosť XS má zdvih 80 mm, ostatné 120 mm. Stará sa oň značka z Kalifornie s názvom X-Fusion, ktorá je na trhu už 20 rokov, takže žiadny nováčik. Vzduchová vidlica má názov RC32.


Hydraulické brzdy sú tiež od Japoncov, takže sa nie je čoho obávať, kotúče dostatočnej veľkosti 180 mm.


Kľuky a stred sú od značky Samox, kto nepozná, tak sú to špecialisti na tieto komponenty, fungujú od r. 1974. Väčšina použitých komponentov je od Shimana. Moderne je zvolený počet prevodov 1x12 s radením SLX.


Ochrana spodnej rámovej rúrky je riešená plastovou lištou, v ktorej sú vedené bowdeny. Už sme videli aj u inej nemeckej značky. V prípade servisovania super dostupné riešenie. Celkovo je bike plný nápaditých riešení.


Ráfiky sú od portugalskej značky Rodi, taiwanské sú náboje Fastace a obutie z USA od WTB so šírkou 2,3”. No čo, globalizácia.


Za zmienku stojí dizajn biku. K dispozícii sú 3 farebné prevedenia. Použitá grafika je skôr minimalistická, takže nehrozí, že sa rýchlo “okuká”. Kompaktný vzhľad radia tento model v danej kategórii k nášmu subjektívnemu favoritovi. Hmotnosť adekvátna k použitým materiálom a výbave.


Geometria

Vyrába sa 5 veľkostí, XS a S vozia kolesá 27,5”, na ostatných nájdete veľkosť 29”.


Cena a dostupnosť

Cena daného modelu je 1 099 €. Tento bicykel nájdete aj v našom MTBIKER shope, kde sú aj ďalšie verzie modelu NIRVANA ako lepšie vybavené prevedenie Universal a topka Advanced.

Využi služby MTBIKER centra - Bikefitting a doručenie bicykla

V našom MTBIKER centre máme profesionálne vybavenie pre nastavovanie a optimalizáciu posedu s názvom Bikefitting. Ide o službu, ktorá na základe individuálnych fyziologických daností každého jazdca určí správne nastavenie posedu. V prípade, že sa rozhodneš využiť túto službu, detailné informácie o spôsobe objednania, druhoch merania, cenách a zľavách až do výšky 100% nájdeš v sekcii Bikefitting na tomto odkaze.

Ak si objednáš bicykel na našom eshope alebo osobne v MTBIKER centre, je niekoľko možností, ako ti môže byť doručený. Jednou z nich je osobný odber v MTBIKER centre s poskladaním a garančným servisom zdarma. Pri cene bicykla nad 1 000 € môžeš využiť možnosť nášho bezplatného doručenia k tebe domov. Viac informácií aj o ďalších formách doručenia nájdeš na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Unboxing: Mondraker Raze Carbon R - „drvič“ trailov

Unboxing: Mondraker Raze Carbon R - „drvič“ trailov

Radi „krotíte“ traily v plnej rýchlosti, ale nepohrdnete ani hrebeňovkou či dobývaním kopcov? Trail bike Mondraker Raze R má čo ponúknuť aj tým náročnejším jazdcom.
E-biky Ghost - nemecké rýchle šípy PR článok

E-biky Ghost - nemecké rýchle šípy

Elektromobilita sa aj v cyklistickom svete hlási o slovo a značka Ghost ju ochotne vypočula. Pre rok 2023 si prichystali niekoľko kolekcií elektrobicyklov s rôznym využitím.
Ghost 2023 - nemecká precíznosť na dvoch kolesách PR článok

Ghost 2023 - nemecká precíznosť na dvoch kolesách

Bicykle Ghost sú už roky zárukou a zrkadlom nemeckej kvality a precíznej práce. Pre sezónu 2023 si prichystali najmä nové „fully“ a dobrodružné gravel bicykle.
keyboard_arrow_up