zelerová polievka

Zelerová krémová polievka s pórom

posted in: Jeseň, Polievky, Zima | 0

Krémové zeleninové polievky sa k chladnému januárovému počasiu hodia výborne. Výnimkou nie je ani táto veľmi jednoduchá a veľmi chutná zelerová krémova polievka s pórom. Zhruba za polhodinu vytvoríte fantastické a výdatné jedlo, ktoré zahreje a zasýti.

Výnimočnosť tejto polievky spočíva v množstve ingrediencií – budete potrebovať len zeler a pór, trochu masla, či oleja a zeleninový vývar. Je tak jednoduchá, že ju zvládne pripraviť úplne každý. Pri finálnom dochucovaní tejto polievky popustite uzdu svojej fantázii. Použite muškátový oriešok, korenie štyroch farieb alebo odvážnejší aj vločky chilli.

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.

zelerová polievka

kosik

Na prípravu zelerovej krémovej polievky s pórom budete potrebovať (4 porcie):
1 stredne veľký zeler
1 stredne veľký pôr
1 liter zeleninového vývaru
33% šľahačkovú smotanu (voliteľne)
1 šalotku
lyžicu masla alebo olivového oleja
soľ a čerstvo mleté čierne korenie
zelerová polievka

 

A takto na to:

Na masle alebo olivovom oleji usmažte nadrobno nakrájanú šalotku. Pridajte k nej na centimetrové kocky nakrájaný zeler a nadrobno nakrájanú bielu časť póru. Chvíľu restujte, dochuťte soľou a korením a zalejte vývarom. Varte asi 30 minút kým zeler nebude mäkký.

Polievku rozmixujte v blendri alebo za pomoci tyčového mixéru. Polievku môžete zjemniť šľahačkovou smotanou a kúskom masla. Nezabudnite ochutnať a prípadne ešte dochutiť. Podávajte s hriankou, ktorú potriete strúčikom cesnaku. Tak jednoduché to je. Polievku ešte môžete dozdobiť kolieskami póru.

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Kamil

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

Enter amount (EUR)

Vaše komentáre