Televízne tipy Pravdy: Kráľovná Alžbeta aj príbeh Escobara v svetovom hite Narcos

Najzaujímavejšie televízne tipy od soboty 18. januára do utorka 21. januára pre vás vybrala redaktorka Katarína Sedláková.

17.01.2020 16:00
kralovna alzbeta Foto:
Kráľovnú Alžbetu vo filme z roku 1998 stvárňuje Cate Blanchettová.
debata

Sobota 18. 1.:

Kráľovná Alžbeta, ČT1, 21.15

Ak máte slabosť pre historické filmy ako ja, odporúčam túto anglickú životopisnú drámu indického režiséra Shekhara Kapura z roku 1998. Alžbetu I. hrá Cate Blanchettová, vo filme je ešte množstvo ďalších skvelých hercov ako Joseph Fiennes, Geoffrey Rush, Christppher Eccleston, Richard Attenborough, Fanny Ardantová, Vincent Cassel, Emily Mortimerová či dokonca Daniel Craig…

Nájdi si ma v Paríži (2), Jednotka, 9.35

RTVS uvádza francúzsky seriál o mladej talentovanej baletke Lene Griskej, ktorá má šľachtickú krv a v roku 1905 je nádejnou hviezdou Parížskej opery. Od svojho priateľa Henryho dostane hodiny, ktoré ju nečakane presunú v čase, takže sa ocitne priamo na predstavení študentov parížskeho baletu v roku 2018! Zistí, že nemá šancu vrátiť sa späť v čase. Kým čaká, že ju príde Henry vyslobodiť, musí sa rýchlo prispôsobiť súčasnej dobe tak, aby nikto nezistil, odkiaľ prišla. V pätách má stále zberateľov času, ktorí sa Lenu snažia chytiť… Zaujímavý námet, uvidíme, čo sa z toho vykľuje.

Francúzsky seriál Nájdi si ma v Paríži Foto: RTVS
Najdi si ma v Parizi 01 Francúzsky seriál Nájdi si ma v Paríži

Narcos (2.), Dvojka, 22.00

Jedným z najsledovanejších seriálov posledných rokov je krimi Narcos – inšpirovaný realitou. Odohráva sa v nemilosrdnom svete kolumbijských drogových gangov. Jeho hlavným hrdinom je Steve Murphy, agent DEA – amerického Úradu pre boj proti drogám, ktorý má za úlohu dostať Pabla Escobara a zničiť jeho Medellínsky kartel. Keď však Murphy dorazí do Kolumbie, zistí, že Escobar má oveľa vážnejšie problémy ako tie s americkou políciou…

Narcos o drogovom bossovi Escobarovi je svetový... Foto: Netflix
narcos Narcos o drogovom bossovi Escobarovi je svetový seriálový hit.

Nedeľa 19. 1.:

Aladin, HBO, 20.00

Hraná snímka z produkcie štúdia Disney znovu rozpráva vzrušujúci príbeh o pouličnom zlodejíčkovi Aladinovi, cieľavedomej princeznej Jasmíne a džinovi, ktorý je možno kľúčom k ich budúcnosti. Na čele hviezdneho hereckého obsadenia sa predstaví Will Smith ako džin v nadživotnej veľkosti, Mena Massoud ako prešibaný darebák Aladin a Naomi Scottová ako Jasmína, krásna a odvážna princezná z rozprávkového prístavného mesta Agrabahu. Réžia: Guy Ritchie.

Švédska lovestory, Dvojka, 21.05

Režijný debut Roya Anderssona z roku 1970 získal svojmu tvorcovi okamžitú povesť zázračného filmárskeho dieťaťa a dodnes ho domáca kritika pokladá za jedno z najzásadnejších diel švédskej kinematografie. Príbeh ľúbostného vzťahu medzi 15-ročným chlapcom Pärem a 13-ročnou Annikou sa odohráva v atmosfére leta lásky. Naivný a priezračný vzájomný cit oboch detí je v kontraste s pragmatickým cynizmom ich dospelých príbuzných. Andersson ukazuje nelichotivý obraz dobovej švédskej spoločnosti. Ktosi z divákov tento film charakterizoval ako „v prvých dvoch tretinách švédska Fontána pre Zuzanu 1 bez hudby a s inteligentnejším scenárom“. Vraj snímka chvíľami pripomína klipy Elánu a je veľmi vtipná.

Utorok 21. 1.:

Svadobný hosť, Cinemax, 20.00

Napínavý dobrodružný triler režiséra Michaela Winterbottoma je vraj dych berúcou výpravou do temného podsvetia a skrytých miest Pakistanu a Indie. Jay (Dev Patel) má tajomstvo. Cestuje z Británie do Pakistánu na svadbu – vyzbrojený lepiacou páskou, revolverom a plánom na únos nevesty (Radhika Apteová). Tá s ním odchádza dobrovoľne s nádejou, že tak unikne pred vynúteným a vopred dohodnutým sobášom. Lenže navzdory Jayovým pozoruhodným schopnostiam sa sprisahanie vymkne kontrole.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV program #Kráľovná Alžbeta #Narcos