Severná veža Atrio (Torre Norte) s výškou 202 metrov a so 70-tisíc štvorcovými metrami kancelárií predstavuje prvú z troch etáp komplexu od štúdia Rogers Stirk Harbor+Partners (RSHP) v kolumbijskej metropole Bogota.

V druhej etape zadaptujú a zrenovujú Konferenčné centrum Gonzala Jiméneza de Quesada nazvaného podľa španielskeho conquistadora tunajšej Novej Granady. Nakoniec, pravdepodobne v roku 2026, dokončia Južnú vežu. V ktorej bude hotel s 210 izbami, administratívne priestory na 56-tisícoch štvorcových metroch, na najvyšších poschodiach budú byty a vyhliadková plošina.

Až Južná veža (Torre Sur) s výškou 268 metrov prevýši kolumbijskú jednotku v komplexe BD Bacatá, ktorú dokončili pred dvoma rokmi a dosahuje výšku 216 metrov.

Dôležitou súčasťou Atria, ašpiranta na certifikáciu LEED CS, je verejný priestor na ploche štrnásťtisíc štvorcových metrov s gastrocentrom v štyroch pavilónoch. Viac ako štvrtinu priestranstva prikryje baldachýn so skleneným zastrešením.

Verejný priestor zdôrazní vyše šesť kilometrový zelený severo-južný environmentálny koridor spájajúci veľké parky v centre: Nezávislosti, Obnovy a Metropolitný Simona Bolivara.

Svojou obľúbenou jasnou farbou sa v srdci Bogoty podpísal britský lord

Severná veža Atrio predstavuje prvú z troch etáp komplexu od štúdia Rogers Stirk Harbor+Partners Zdroj: Revista AXXIS

Komplex vzniká na 

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa