Finančná poradňa

Autor: redakcia
17.01.2020 (13:00)

OTÁZKA: Mám záujem o refinancovanie hypotéky na byt a ideálne by som uvítal:
Fix na 10 rokov a úrok  najlepšie do 1%. 0 € poplatky za poskytnutie úveru a 0 € poplatok za vedenie hypotekárneho aj bežného účtu. Banka zaplatí poplatok na katastri a poplatok 1% pokuty za predčasné splatenie úveru. Banka nebude potrebovať znalecký posudok alebo ho bude 100% hradiť.


Odpovedá Martin Podolák, riaditeľ úverových produktov mBank:

V mBank vieme klientovi aktuálne ponúknuť fixáciu na jeden, tri, štyri a päť rokov s jednotnou úrokovou sadzbou 0,69% s poistením úveru alebo 0,94% bez poistenia a LTV do 80%.
mBank je známa tým, že vedenie bežného a úverového účtu je úplne zdarma a neúčtuje ani poplatok za poskytnutie úveru. Vďaka pohodlnému a intuitívnemu internet bankingu má klient svoju hypotéku neustále pod kontrolou a môže ju spravovať online kedykoľvek a kdekoľvek sa nachádza. Nemusí tak navštevovať pobočku ani volať na zákaznícku mLinku. Výhodou je, že mBank klientovi umožňuje realizovať mimoriadne splátky až do výšky 20% istiny úveru ročne. Znalecký posudok akceptujeme, pokiaľ nie je starší ako 72 mesiacov, nie je teda potrebné vyhotovovať pre účel refinancovania nový. Poplatok za zápis do katastra nehnuteľností si klient hradí sám a poplatok za predčasné splatenie vieme zahrnúť do výšky úveru.

Ďalšou nespornou výhodou je, že mBank poskytuje klientovi možnosť nastaviť si splatnosť úveru až na obdobie 40 rokov - v takomto prípade klient získava najnižšiu splátku a zvyšok svojich príjmov môže použiť na iný účel, napríklad svoje záujmy.

Prečítajte si aj ďalšie otázky čitateľov súvisiace s úvermi a hypotékami.


Zdroj: mBank, Foto: redakcia