Carnevalle
StoryEditor

Reštaurácia Carnevalle má nového šéfkuchára aj nové menu

17.01.2020, 10:20
Autor:
lezolezo
Do vedenia kuchyne nastúpil šéfkuchár, ktorý so sebou prináša nielen nové jedlá, ale aj originálnu filozofiu prípravy a spracovania surovín.

V reštaurácii pribudla aj pekáreň, vďaka ktorej bude ponúkať už iba vlastný čerstvý chlieb z kvásku.

V Carnevalle je väčšina jedál v menu zostavená z lokálnych surovín od lokálnych dodávateľov. Dôraz sa kladie na jednoduchosť a šetrné spracovanie surovín. Ponuka jedál sa bude upravovať v závislosti od aktuálnych sezónnych potravín.

,,V mojej práci sa chcem neustále zlepšovať, prinášať aj slovenským zákazníkom to, čo je populárne vo svete. Nová filozofia reštaurácie sa bude niesť v duchu návratu k jednoduchosti, práce s lokálnymi surovinami či šetrného správania sa k prírode,“ hovorí šéfkuchár Oliver Vozárik.

Nové menu dostalo aj príznačný názov Návrat k ohňu. Oheň odjakživa vzbudzuje údiv, má premenlivú podobu a pestrosť farieb, čo sa odráža v samotnom menu, kde je väčšina surovín pripravená na špeciálnych griloch.

V unikátnom JOSPER grile, ktorý spája výhody grilu a rúry sa mäso griluje na drevenom uhlí. Zelenina zase na špeciálnom YAKITORI grile z Japonska.

Vďaka tomu si jedlo uchová prirodzenú šťavnatosť, zvýrazní svoju jemnosť a je ľahšie stráviteľné. Oproti vareniu si uchová viac živín a oproti vyprážaniu má menej kalórií. Úplne nový zážitok z návštevy reštaurácie dotvára samotný šéfkuchár, ktorý bude zákazníkom k dispozícii a bude odpovedať na ich prípadné otázky.

V gastro svete pribúda čoraz viac spôsobov, ako byť ohľaduplný voči životnému prostrediu. Aj to bol jedným z dôvodov, prečo sa zverilo vedenie kuchyne práve novému šéfkuchárovi, ktorému je tento spôsob varenia a prípravy jedál veľmi blízky.

Ponuku reštaurácie obohatí o netradičnú modernú regionálnu kuchyňu s jedlami ako napríklad 20 hodín pečený hovädzí krk, mrkvový či hovädzí tatarák, kačacie srdcia, jahňacie mäsové guľky alebo šťavnaté steaky na grile, doplnenú o sezónne potraviny.

,,Na prípravu jedál objednávame zo slovenských fariem čerstvú sezónnu zeleninu, vajíčka aj mäso. Pár obľúbených špecialít, akými sú vybrané druhy mäsa, ktoré tu bez skúseností niekoľkých generácií nevieme z fariem dostať, predsa len dovážame,“ hovorí šéfkuchár. 

Oliver Vozárik prináša zmenu v zodpovednejšom prístupe spracovania potravín a svoje inšpirácie a skúsenosti čerpá z návštev reštaurácií v rôznych krajinách. Novinkou v Carnevalle je pekáreň.

,,Rozšírenie ponuky o vlastnú pekáreň a výrobu čerstvého chleba z kvásku, výroba vlastného masla, spracovania surovín s čo najmenším odpadom - to všetko sú veci, ktoré chceme spoločne robiť pre našich zákazníkov a našli sme na to skvelého, mladého, talentovaného šéfkuchára, ktorého vízia sa zhoduje s tou našou,“ hodnotí Pavol Benčík, majiteľ Bencik Culinary Group.

menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 17:37