16.01.2020 SPRÁVY

VIDEO: Kotlebovci opäť dostali na frak! Rómovia Mazurekovi pustili rómske piesne.

Foto: KošiceDnes24.sk/A. Stečák

Kotlebovci v posledných dňoch navštevujú obce a mestá na východnom Slovensku vrámci predvolebnej kampane. Práve tam ale žije značná časť Rómov. 

S tým asi nerátali! Rómovia, ktorí žijú na východnom Slovensku sa postavili Kotlebovcom. Spojili sa a počas ich volebných mítingov prišli demonštrovať proti politike, ktorú presadzuje ĽSNS. Bolo to tak nielen v meste Sečovce či v Trebišove, ale aj dnes v Košiciach.

Na tento protest prišla už aj majorita, občianska iniciatíva s názvom Košice bez nenávisti. Ľudia mali v rukách rôzne transparenty. Skandovali rôzne heslá ako fašisti, vypadnite či hanba. 



Podľa portálu Košice dnes 24, rečníci ĽSNS na pódiu nedokázali prekričať svojimi prejavmi dav nespokojných ľudí a i ich priaznivcov bolo len veľmi málo. Zišlo sa ich okolo 200 a len občas zatlieskali svojim vodcom na pódiu.

Keď na pódiu rečnil bývalý poslanec parlamentu Milan Mazurek, ktorého Najvyšší súd SR odsúdil za protirómske výroky, Rómovia mu s venovaním pustili rómske piesne.

Pozrite si zostrih z demonštrácie 



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.