Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Sýkora so Zapletalom už na sedemnástom mieste

Thursday, 16. 01. 2020 - 16:34, Miroslav Majláth   

Sýkora so Zapletalom už na sedemnástom mieste

Predposledná etapa Rallye Dakar 2020 priniesla vylepšenie priebežnej pozície československej posádky Miroslav Zapletal – Marek Sýkora, ktorým aktuálne patrí sedemnáste miesto.


ff.jpg

Etapa smerujúca zo Shubaytahu do Haradhu v podstate kopírovala trasu včerajšej predčasne zastavenej etapy, akurát súťažné posádky jazdili v opačnom smere ako včera. Tu na nich čakala trať, ktorej povrch tvorilo viac ako päťdesiat percent piesku,  pieskové duny, ale aj rozľahlé obzory. Ak k tomu pripočítame množstvo prachu zo šotoliny, treba jednoznačne konštatovať, že čím sa viac blíži cieľ podujatia, tým sú podmienky ťažšie. Pri pohľade na vzdialenosti, všetkých čakalo 379 meraných a 365 prejazdových kilometrov, pričom celú tretinu trate absolvovali všetci v pieskových dunách. Pre Míru a Mareka táto etapa priniesla dvadsiate tretie miesto, pričom toto umiestnenie ich zároveň posunulo na sedemnáste miesto priebežného poradia.

82269352-10156541680497167-5298032413782310912-n.jpg

„Táto etapa bola fakt nádherná, išla sa pri hraniciach so Spojenými arabskými emirátmi. Boli na nej veľké pieskové duny ako ich poznáme aj s podujatí v Abu Dhabi. Na tridsiatom kilometri sme vyzuli jedno koleso a až do dvestodvadsiateho kilometru, kde bola neutralizácia išlo všetko ako po masle. Tu sme zase zistili, že máme poškodené predné koleso. Keďže v neutralizácii opravy vykonávať je zakázané, museli sme sa pohnúť a následne zastaviť a to koleso vymeniť. Okrem týchto dvoch menení kolies všetko prebiehalo úplne bez problémov. Čaká nás posledná etapa, tak dúfa, že sa nám ju podarí zvládnuť bez problémov a tešiť sa z dojazdu do cieľa. Ale nepredbiehajme, všetko bude jasné až zajtra podvečer. Držte nám palce aby sa nám to podarilo.“ Povedal Marek Sýkora po predposlednej etape Rallye Dakar 2020.

ff8f5.jpg

Po dnešnej „výdatnej“ dávke pieskových dún čaká zajtra na účastníkov 42. Rallye Dakar 2020 posledná etapa, ktorá ich privedie až do cieľa v meste Qiddiyja, kde bude vo večerných hodinách konať aj ocenenie najlepších vo všetkých kategóriách.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri