Máte zapnutý Adblock!

Prosím vypnite Adblock na stránke Svetkuriozit.sk a znovu ju načítajte (F5). Ďakujeme

Poznáte to, vždy môžete mať problémy s tým, čo na seba. Môže byť šatník akokoľvek plný, človek nikdy nebude spokojný s jeho obsahom. Čo ale nesmie chýbať v šatníku žiadnej ženy, sú dámske šaty. Patria do šatníkov žien už od nepamäti, veď s nimi začala už Coco Channel s jej „malými čiernymi“, kedy v roku 1926 vyšiel v známom magazíne Vogue článok s malými čiernymi šatami, ktoré boli dostupné pre všetky vrstvy obyvateľstva a veľmi rýchlo sa rozšírili medzi bežných ľudí. Channel s nimi pokračovala v roku 1935 a neskôr sa ich ujal Dior, ale to už je iný príbeh.

Obaja vtedy predpokladali, že šaty budú povinná súčasť garderóby a nebudú chýbať v skrini žiadnej ženy bez ohľadu na jej pôvod, rasu, sociálnu vrstvu alebo čokoľvek iné. Nemohli mať ani väčšiu pravdu. Dámske šaty prechádzali vývinom a časom sa menil ich strih, štýl, farby a podobne. Každopádne nikdy nevyšli z módy a neustále sa používajú na rôzne príležitosti.

Samozrejme, leto je hlavné obdobie pre šaty. Keďže sa ale používajú takmer na akúkoľvek príležitosť, nosia sa po celý rok. Či už je to elegantný štýl pre plesy, bály, opery a vyššie spoločenské udalosti alebo bežný strih a štýl pre každodenné použitie v práci alebo len tak na neformálnu udalosť. Čo je dnes v tejto oblasti populárne?

Samozrejme stále tu máme jasné až takmer pastelové farby. Aj keď sa nájde tu a tam maskáčový vzor, jasné farby dominujú. Ďalej sa používajú polopriesvitné šaty utkané z vlny alebo hrubšej bavlny, ktoré vlastne plnia iba dekoratívnu úlohu a nemôžte nimi nahradiť iné oblečenie. Pod nimi sa zvykne nosiť nevýrazné tmavé oblečenie ako šortky a krátke tričko alebo iný top. Špecifickou skupinou sú vrstvené šaty a to tak, že každú vrstvu vidno na vonkajšej strane. Nejde o ich funkciu ale práve o efekt starých folklórnych šiat s modernými prvkami. Zamerajte sa na tieto trendy v dámskom oblečení a nebudete mimo súčasnej módnej vlny.

Ako sa vám páčil tento príspevok?

Kliknite na hviezdu pre vaše hodnotenie!

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hlasov: 0

Zatiaľ žiadne hodnotenie! Buďte prvý, kto zahlasuje.

Komentáre

  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :