Pokosová píla

S pokosovou pílou si rezanie zjednodušíte

Reklamný článok - 16. januára 2020 - 3609. zobrazení

Potrebujete niečo skrátiť, iné zarovnať či odrezať pod uhlom? Na všetko vám postačí jediný nástroj. Pokosová píla.

Pokosové píly použijete na skrátenie rôznych typov materiálov, no bezproblémovo si poradíte aj so šikmými rezmi. Pri práci sa stanú vašou nevyhnutnou pomocou. Na čo však myslieť pred kúpou?

Zvoľte si správny kotúč

Základná pokosová píla vám pomôže pri rezaní dreva, drevotriesky, ale aj laminátu či plastu. Pokiaľ si zvolíte pokosovú pílu s väčším príkonom a správnym kotúčom, rezanie neželezných kovov vám nebude viac robiť problém. Na neželezné kovy ako hliník alebo meď rozhodne siahnite po kotúči s negatívnym tvarom zubu. Všetko je to len o voľbe vhodného kotúča. Pri veľkosti rezaného materiálu platí, že čím máte kotúč s väčším priemerom, tým ste schopní prerezať väčší kus.

Pokosová píla

Zjednodušte si rezanie pílou s posuvom

Pomocou pokosovej píly s posuvom budete môcť odrezať oveľa širší materiál. Tento pojazd funguje tak, že kotúč je umiestnený na koľajničkách. Môžete ho tak posúvať smerom k sebe, čím si samotné rezanie zjednodušíte.

Kúpa štiepačky na drevo: Rady a tipy

Na čo by ste nemali zabudnúť pri kúpe novej štiepačky na drevo? Je pre vás správnou voľbou horizontálna alebo vertikálna štiepačka na drevo?

Horizontálna štiepačka na drevo

Rozhoduje aj hmotnosť

Potrebujete túto pílu na stavbe? V tom prípade zvoľte menšiu a kompaktnejšiu pílu, ktorú hmotnosť oceníte pri nosení na poschodiach. Pokiaľ pracujete v dielni, hodiť by sa vám mohla pokosová píla spojená so stolíkom.

Pokosová píla sa stane vaším každodenným pomocníkom. Zíde sa ako v dielni kutila, tak aj na stavbe. Zvážiť by ste mali taktiež výber medzi sieťovým alebo akumulátorovým napájaním. Akumulátorovú pokosovú pílu využijete aj tam, kam kábel nedočiahne. Viac z ponuky na Madmat.sk.

  • Kategórie

Podobné články