Automobilka BMW postupne elektrizuje všetky svoje modelové rady. Najnovšie do ponuky pribudne model X2 s označením xDrive25e. Zo samotného označenia je jasné, že model bude mať pohon všetkých kolies a malé písmeno e na konci hovorí práve o prítomnosti elektrickej časti systému.

Navonok sa takéto BMW X2 od ostatných líši len nepatrne a to dvierkami na nabíjací konektor. Sú na prednom blatníku na vodičovej strane. Teda sú presne v opačnom rohu karosérie ako je otvor na tankovanie benzínu.

Základom hybridného systému je 1,5-litrový trojvalec na benzín, podobne ako je aj v BMW i8. Tu má však výkon len 92 kW (125 k) a krútiaci moment 220 Nm. Tento motor poháňa výhradne predné kolesá pomocou šesťstupňovej prevodovky Steptronic.

Na zadnej náprave je elektromotor s výkonom 70 kW (95 k) a krútiacim momentom 165 Nm. V hybridnom režime je teda X2 xDrive25e naozaj štvorkolkou. V prípade plne elektrickej jazdy je výlučne zadokolkou. Energia pre pohon elektromotora je uložená v 10 kWh batériách, ktorým trvá nabitie 5 hodín. Ale to použitím 220V nabíjačky. Pri výkonnejších systémoch je to, samozrejme, menej.

Celkový výkon hybridného systému je 162 kW (220 k) a krútiaci moment je celkových 385 Nm. S malým crossoverom sa na stovku dostane za 6,8 sekundy a maximum je 195 kilometrov za hodinu. V čisto elektrickom režime takéto BMW X2 prejde 55 až 57 kilometrov pričom môže dosiahnuť až 135 kilometrov za hodinu. Systém je rovnaký ako v BMW X1 xDrive25e.

BMW - elektrifikovaných áut je stále viac Zdroj: BMW