Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Pozvánka Festival Cestou necestou v 14 mestách SR

Nový rok, nové výzvy, nové cesty, ale aj nové miesta, kde ešte nikto nikdy nebol. Skialp, autonomádi, vysokohorská turistika, mladí fotografi, rôzne sólo kúsky, dlhodobé cestovanie či stopovanie všetkého možného v zabudnutých končinách sveta. Na všetko toto pozývajú organizátori festivalu Cestou necestou, ktorý štartuje svoju novú sezónu už dnes a bude sa konať v 14 mestách na Slovensku.

Dve premiéry

Festivalu v slovenských mestách bude dominovať „CDT trail“ – najťažší a najdlhší (5000 km) trek v USA, ktorý ešte žiadny Slovák neprešiel, v podaní Pavla Sabelu (CZ). „Nároční“ Košičania s ich finálovým tripom do Ázie vol. 3 na starom Mercedese, ktorí takmer popierajú niektoré zákony fyziky.

Autonomádi z Česka budú mať taktiež svoje zastúpenie – Vojtěch Wertich na Avii z roku 1974 cez Južnú Ameriku. V starej dodávke ako „buskeri“ cestujú od Kanady po Mexiko a hra na gitare je ich chlebom chlebom. Moto priaznivcov určite pobaví aj Rudo na svojom Pionieri s novým príbehom, ale aj spanilá indická jazda na legendárnom Enfielde.

Na Kamčatku, Lofoty či do Peru

V programe je aj prezentácia o výstupe na ôsmu najvyššiu horu sveta – Manaslu (8163 m n. m.). Za skialpom a perfektným snehom sa pozriete na ďaleký Ťan-šan, o ešte ďalej, na divokú a nespútanú Kamčatku. Cyklisti sa môžu tešiť na poriadny šľapák na bicykloch cez Irán, Arménsko či Gruzínsko. Tri podoby Peru s partiou, ktorá čo-to už preskákala.

Nórske Lofoty ležia blízko polárneho kruhu, uvidíte neuveriteľné ľadové kráľovstvo. Lowcostové cestovanie a desať návštev Islandu, ale aj vodopády na každom kroku, pričom niektoré pre vietor tečú aj smerom nahor. Pripravené sú aj Faerské ostrovy.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Pre milovníkov skutočných výziev je tu príbeh Mili, ktorá vyrozpráva, ako sama zdolala nástrahy Strednej Ameriky. A vybrali by ste sa vo dvojici stopom zo Slovenska rovno do subsaharskej Afriky?

Cestovateľská pecka príde v podobe Amina Nakhleho, Slováka so sýrskymi koreňmi, ktorý zdolal celý americký kontinent. 40000 km bez koruny na transport alebo ubytovanie, len nákladnými vlakmi, stopovaním lodí cez Karibik, no hlavne pešo počas 8 mesiacov a bez stanu!

Kompletný zoznam miest je prístupný tu.

Najnovšie