Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dakar je ruleta. Vždy sa jeden či dvaja nevrátia

Etapové umiestnenie či celkové poradie púštneho pekla v Saudskej Arábii v nedeľu nik neriešil. Siedmu etapu Rely Dakar poznačila tragédia. Po páde zomrel štyridsaťročný motocyklista z Portugalska Paulo Goncalves.

13.01.2020 13:59
Paulo Goncalves Foto:
Paulo Goncalves zahynul počas nedeľnej 7. etapy Rely Dakar 2020.
debata

Záchranári ho našli v bezvedomí a snažili sa ho oživiť. Priamo na mieste incidentu im pritom pomáhali Goncalvesovi kolegovia – Slovák Štefan Svitko a Austrálčan Toby Price.

Po prevoze vrtuľníkom do nemocnice v meste Layla už lekári nemohli skúsenému pretekárovi pomôcť a konštatovali smrť.

Tragédia na Dakare. Štefan Svitko bol pri tom Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Štefan Svitko sledoval dramatické momenty na...

Miestom tragédie krátko po Svitkovi prechádzal aj český pretekár Josef Macháček. „Šli sme okolo, videli sme motocykel, nebol tam sám. Bol to taký sporný bod, to je proste Dakar. Je to ruleta, vždy sa jeden alebo dvaja ľudia nevrátia,“ cituje ho Nova.

V podobnom duchu sa vyjadril aj krajan Macháčka Martin Šoltys, ktorý súťaží na kamióne: „K tomu nie je čo povedať, to je proste Dakar. Jediné, čo môžem povedať, je, že za celú posádku vyjadrujeme úprimnú sústrasť.“

Šoltysovi sa nepáčil ani profil trate, ktorý okomentoval: „Bolo to strašne rýchle. Vôbec sa mi to nepáčilo, nie je to technické. Skutočne sme celý deň išli stále 140 km/h.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #7. etapa #Rely Dakar 2020 #Paulo Goncalves #Josef Macháček #Martin Šoltys