Netflix pripravuje veľké veci. Do boja s konkurenciou povolal najväčšie hviezdy
12.1.2020 12:00
akt. 29.12.2020 05:23

Netflix pripravuje veľké veci. Do boja s konkurenciou povolal najväčšie hviezdy

2fotky v galérii
Ilustračná snímka Zdroj: REUTERS/Mike Blake
Uložiť článok
Online video služba Netflix sa rozhodne nechystá uvoľniť svoje miesto konkurenčným projektom ako Disney+ či ďalším, ktoré prídu už tento rok.

Aj preto pred pár dňami predstavili približne tri desiatky filmov, do ktorých často povolali tie najzvučnejšie mená Hollywoodu.

Už dnes môžeme jednoznačne povedať, že jedným z najviac očakávaných filmov Netflixu v tomto roku bude titul Mank.

Stojí za ním režisér David Fincher a jeho herecký tím je vyskladaný aj z takých mien ako Gary Oldman, Amanda Seifried a Lily Collins. Uznávaný hollywoodsky tvorca si za námet svojej novinky zvolil udalosti, ktoré sa odohrávali počas tvorby legendárneho filmu Občan Kane.

Oscaroví veteráni v jednom filme

Mimoriadne ambiciózne vyzerá aj film Hillbilly Elegy, ktorý režíruje Ron Howard, držiteľ Oscara za snímku Čistá myseľ. Ten na filmové plátno prenesie rovnomenný román spisovateľa J. D. Vancea. Ten je založený na príbehu troch generácii rodiny žijúcej vysoko v Apalačských horách, kde sa snažia naplniť svoj americký sen.

Hviezdne mená zlákal projekt nielen na režisérsku stoličku, ale aj pred kameru. Okrem iného tak uvidíme Amy Adams či hereckú legendu Glenn Close. Zatiaľ čo prvá bola už šesťkrát  nominovaná na Oscara, druhá má ešte o nomináciu naviac.

Svojrázny režisér Charlie Kaufman pre Netflix bude tento rok režírovať film I’m Thinking of Ending Things. Tvorca sľubuje kombináciu road movie či psychologickej drámy. A to v sprievode hercov ako Toni Collette či David Thewlis.

Nový film Ryana Murphyho 

Po vysoko hodnotenom filme Mudbound príde režisérka Dee Rees s novinkou The Last Thing He Wanted, na ktorej sa ako scenáristka podieľala aj hollywoodska legenda Joan Didion. Hlavnú úlohu skúsenej novinárky stvárni Anne Hathaway.

Netflix už dávnejšie podpísal aj exkluzívnu zmluvu so známym autorom mnohých oceňovaných seriálov Ryanom Murphym. Tentokrát to ale skúsi s filmom The Prom.

Do príbehu o teenagerke, ktorej odmietli povoliť tanec s jej partnerkou a priateľkou na záver štúdia na strednej škole, angažoval Murphy exkluzívnu hereckú dvojku - Meryl Streep a Nicole Kidman.

Celý zoznam ohlásených filmových titulov na Netflixe v roku 2020

  • Mank, Hillbilly Elegy, I’m Thinking of Ending Things, The Last Thing He Wanted, The Prom, Lost Girls, The Old Guard, Miss Americana, Uncorked, Rebecca, Da 5 Bloods, The Boys in The Band, The All The Boys: P.S. I Love You, Eurovision, All The Bright Places, A Fall from Grace, Tigertail, The Willoughbys, The Kissing Booth 2, Dick Johnson Is Dead, The Platform, Crip Camp, Spenser Confidental, Sergio, Over The Moon, Coffee & Kareem, Out of The Fire, Jingle Jangle
Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.