Ples v opere 2020: Prvý gay pár na červenom koberci, známy režisér prišiel s partnerom.

Zdieľať
BRATISLAVA: Ples v Opere
Zľava: Modelka Michaela Kociánová a moderátor Braňo "Bruno" Ciberej počas príchodu na 20. ročník Plesu v opere - dobročinné spoločenské podujatie za zlepšenie podmienok pre vzdelávanie detí so zdravotným znevýhodnením v historickej budove SND. Bratislava, 11. január 2020. Foto: SITA/Ples v opere

Ples v opere 2020 je za nami. A ako sa zdá, jubilejný ročník a nebude radiť len medzi najvydarenejšie, ale aj medzi najprogresívnejšie. Známy slovenský režisér Peter Bebjak, ktorý stojí za takými hitmi ako Čiara, či Trhlina totiž neprišiel s nejakou kamarátkou, ale so svojim partnerom, mladým umelcom Andrejom Dúbravským. Išlo vôbec o prvý pár rovnakého pohlavia, ktorý sa na červenom koberci ukázal.

Aj keď v slovenskom šoubiznise je gayov požehnane, tých tzv. priznaných je naozaj pomenej. Medzi nich patrí aj Bebjak, ktorý so svojim mladým partnerom tvorí pár dlhé roky a zdá sa, že im to bez problémov klape. Keď dostal pozvanie na najprestížnejšiu udalosť roka, akou je Ples v opere 2020, zrejme ani na sekundu nerozmýšľal, že zoberie kamarátku, či sestru, alebo známu. A aj napriek tomu, že je 21. storočie, mnohých jeho krok vyviesť svojho priateľa prekvapil. Medzi takými ľuďmi však nie je napríklad producentka Wanda Adamik Hrycová, ktorá tento krok ocenila.

„Tohtoročný Ples v opere som kvôli dovolenke síce nestihla, takže nemôžem osobne, no aspoň takto virtuálne posielam veľkú pusu Petrovi Bebjakovi za to, že si ako jediný homosexuál priviedol na ples svojho životného partnera a nie „najlepšiu kamošku“. A že ich tam bolo,“ napísala do statusu Hrycová. Je otázne, či takýto krok Bebjaka vyburcuje aj iných gayov, aby sa konečne ku svojej orientácii priznali, alebo išlo len o jedno odvážne gesto, ktoré na stále konzervátivnom Slovensku ostane takmer bez povšimnutia.

Peter Bebjak s partnerom Andrejom Dúbravským
Peter Bebjak s partnerom Andrejom Dúbravským Foto: Ples v opere

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom