Minidom na kolesách skrýva na 13 m² dve spálne, kuchyňu, obývačku i pracovný kútik!

Malé domy sú čoraz populárnejšou voľbou ľudí, ktorí sa túžia osamostatniť a pritom neplatiť hypotéku až do dôchodku. Zároveň sú ekologickejšie, minimalistické a často i na kolesách, vďaka čomu môžeme bývať v podstate kdekoľvek. Baluchon – francúzske štúdio – predstavilo svoj najnovší minidom na kolesách, ktorý do 13 metrov štvorcových zahrnul: 2 spálne, kúpeľňu, obývačku, kuchyňu i pracovný kútik.

Nazývajú ho aj Valhallou malých domov a dizajn vznikol podľa požiadaviek trojčlennej rodiny. Na oboch koncoch je preto malý „loft“, teda vyvýšené pódium. Na jednom je spálňa pre rodičov a oproti, o niečo nižšie, vytvorili obývačku. Na tieto miesta sa dostanete pomocou schodov – na jednej strane sú tzv. plávajúce schody, podobné policiam, ktoré voľne visia vo vzduchu. Jeden schod je predĺžený a na „prízemí“ tvorí dlhý pracovný stôl. Na druhej strane sú schody vytvorené tak, aby pod nimi vznikol úložný priestor. Pod obývačkou je ďalšia spálňa so závesom, ktorý zaručuje tmu i súkromie. V strede je kuchyňa  s dvoma sporákmi, umývadlom aj chladničkou a už spomínaný pracovný kútik.

Mnoho okien prináša prirodzené denné svetlo a priestor pôsobí vzdušne a väčšie. Drevený dekor v spojení s dvomi kontrastnými farbami je oslavou minimalistického, ale zároveň optimisticky pôsobiaceho dizajnu. A čo je na takomto bývaní najlepšie? Vďaka kolesám ho môžete presunúť takmer kamkoľvek. Pozývame vás na návštevu…

Minidom na kolesách v plnej kráse

Stránky architektov a foto © tinyhouse-baluchon.fr | Instagram | Facebook

Zdroj/ Rozkošný malý dom na kolesách: mymodernmet

ZDIEĽAJ NA: