ČlánkyMagazínPozvánky a reportáže

RECENZIA: Vintage kaviareň plná študentov

Vinyl caffe & bistro je kaviareň v blízkosti Prešovskej univerzity. Práve preto je podnik obľúbený hlavne medzi študentmi. Priláka vás svojou atmosférou a čarom. Čo ďalšie ešte táto kaviarnička ponúka?

Základom každej kaviarne je káva. Ešte sa mi nestalo, aby tu bola káva kyslá, nekvalitne pripravená alebo niečo podobné. Jednoducho, káva vo Vinyle je vynikajúca. Je aj cenovo dostupná, aj keď v porovnaní s ostatnými podnikmi v Prešove je Vinyl o niečo drahší. A ak vezmeme do úvahy, že je určený študentom, ceny by mohli byť aj o niečo prijateľnejšie.

Jedno capuccino vo Vinyle vás vyjde viac ako 2 eurá. My sme za naše menu počas návštevy zaplatili 11€ a nejaké drobné.

Dobroty pod zub

Vinyl má v svojej ponuke raňajkové menu, ale aj jednoduchšie jedlá na prípravu počas celého dňa. V raňajkovej ponuke nájdete klasiku – omeletu, párky, ale aj ciabattu (viď na fotke) či francúzske toasty.

Jedlo je veľmi chutné, len si naňho trošku počkáte. My sme na chlieb s avokádom a slaninkou a ciabattu s prosciuttom a čedarom čakali vyše 20 minút, a to v kaviarni okrem nás boli len 2 stoly. Ale na dobré jedlo sa čakať oplatí, stačí mať trpezlivosť a čas.

Okrem toho kaviareň ponúka aj cheesecaky. Cena koláčika je v priemere 3,50 €. Cheesecaky sú homemade a veľmi chutné, no niekedy sa stane, že sú už vysušené po dlhšom čase v chladničke.

Tematický priestor

Podnik sa snaží vyjsť v ústrety aj alergikom, aj keď to nie je ideálne. Ľudia intolerantní na laktózu si môžu objednať kávu so sójovým mliekom. Z ponuky jedla im však podnik okrem hokaido polievky nič iné neponúka.

Ďalšou nevýhodou podniku je malý priestor. Ľahko sa vám môže stať, že vašu konverzáciu budú počuť všetky okolité stoly. Je to jeden z tých podnikov, ktorý chce, čo najviac zákazníkov na čo najmenšom priestore.

Ale na druhej strane vás dostane vďaka svojej atmosfére a retro štýlu zo 70. až 90. rokov. Celá kaviareň je ladená vo vintage štýle. Upúta vás netradičnou stenou s vinylovými platňami aj rôznymi podobami ikonickej Marilyn Monroe.

Kaviareň prešla pred pár mesiacmi vynovením a v ponuke má aj nové menu, ktoré je, chvalabohu, prehľadnejšie ako to predchádzajúce.

Netradičné zrkadlo

Pri návšteve Vinylu sa prirpavte na zvláštne prekvapenie – zrkadlo na WC. Teraz nehovorím o zrkadle pri umývadlách, ale priamo oproti toalete na dverách v nezvyčajnej výške. Takej, že v nej vidíte tú časť tela, ktorú na toalete používate, teda svoje intímne partie. Dosť čudný nápad, ktorý som ešte nikde inde predtým nevidela.

Koniec koncov, Vinyl je najobľúbenejším podnikom medzi študentmi. Kaviareň okrem chutnej kávy a jedla ponúka aj prijemnú atmosféru s milou a ústretovou obsluhou.

Svojím retro štýlom vás Vinyl chytí za srdce, aj napriek niektorým nedostatkom.

autorka článku: Zuzana Lukáčová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *