Do Alpe Adrie sa vracia trieda Moto3

Richard Karnok 1

Nový promotér medzinárodného šampionátu Alpe Adria, talianska spoločnosť Sh Group, predstavila novinku pre nadchádzajúci ročník seriálu. Po rokoch sa do programov podujatí vracia trieda Moto3.

Promotér hovorí o rozdelení triedy Moto3 na dve hodnotenia (štartovať budú spoločne), v prvom budú klasifikovaní pretekári štartujúci s upravenými strojmi, druhé budú tvoriť jazdci so štandardnými strojmi. Technické predpisy pre triedu Moto3 budú zverejnené do konca budúceho týždňa.

Cieľom promotéra je pravdepodobne zaceliť dieru, ktorá vznikla po odchode série Honda Talent Challenge, ktorá bola v rámci Alpe Adria v minulom roku doslova prepadákom (zväčša jazdilo len sedem pretekárov) a Honda Talent Challenge pre strednú Európe našiel svoje miesto v rámci podporného projektu Moto Trophy a predstaví sa v Nemecku, Holandsku, Taliansku a v českom Moste.

Ťažko môžeme predpovedať ako sa bude triede Moto3 dariť v rámci šampionátu Alpe Adria, keďže v minulých rokoch v tomto seriáli mototrojky trpeli obrovským nedostatkom pretekárov. Ako a či sa talianskemu promotérovi podarí prilákať početnejšie štartové pole v triede Moto3 sa dozvieme koncom apríla na Slovakia Ringu, kde sa uskutoční prvé podujatie seriálu.

Už dnes sa záujemcovia môžu zaregistrovať do Alpe Adrie na tomto odkaze: www.europeanrace.com/riders-registration/

Zdroj: www.europeanrace.com

Jeden komentár k článku “Do Alpe Adrie sa vracia trieda Moto3

  1. Chtělo by se říci hurá, ale ta obnova třídy nebude, po těch všech úžasných „manažerských“ rozhodnutích činovníků v minulosti, jednoduchá…
    Pokud nějaký rodič má malého závodníka, který má třídu moto3, kontaktujte mě na emailu ariane3*email.cz. Za hvězdičku dosaďte zavináč.
    https://www.facebook.com/Arianeracingfactory/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *