Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Fit lievance z gaštanovej múky

Fit lievance z gaštanovej múky
bez lepkubez mliekabez cukrulievance

V období keď vrcholí dojedanie vianočných koláčikov a začína sa šišková sezóna som si ja masochistka nadelila stravu bez jednoduchých sacharidov. Dôvody sú hlavne zdravotné, ale aj keby neboli, som si istá, že taký bezcukrový detox, aspoň dvojtýždňový, každému prospeje. A áno, hlavne po Vianociach. Neznamená to však, že som sa vzdala dezertov alebo "sladkých" raňajok. Len si ich pripravujem inak. A tieto lievance sú jedno z obľúbených jedál.

  • Porcie 2 porcie
  • Príprava opekanie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

120 g  gaštanová múka
250 ml  ryžové mlieko
60 g  uvarený batát (alebo tekvicové pyré, prípadne banán)
2 PL  bezlepkové ovsené vločky
1/2 ČL  kypriaci prášok do pečiva
1 ČL  kakao
2 ČL  vanilkový extrakt
 ghí alebo kokosový olej na opekanie

Postup prípravy

Gaštanová múka sa vyrába zo sušených jedlých gaštanov. Je bohatá na vlákninu a bielkoviny, je bez lepku a dá sa ňou úplne nahradiť pšeničná múka (zatiaľ som to skúšala len v lievancoch a palacinkách). Má špecifickú chuť, ktorú buď milujete, alebo vám nič nehovorí. Veď ako gaštany. Tieto lievance sú bez cukru a o sladkú chuť sa postaralo prirodzene sladké rastlinné mlieko, batát a vanilkový extrakt (ten má v zložení cukor, ale išlo ho tam zanedbateľné množstvo. Môžete nahradiť mletou vanilkou.)

Všetky suroviny dáme do misy a rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka. Necháme 10 minút postáť. Panvicu potrieme ghí a opekáme lievance z oboch strán. Zlepujeme napríklad mandľovým alebo pistáciovým maslom (bez cukru). Ja som ich poliala čokoládovou polevou z 80%-nej horkej čokolády rozpustenej s troškou kokosového oleja.

Tip: Ak s cukrom nemáte problém, pokojne podávajte lievance s džemom alebo sladkým orieškovým maslom. Banán s čokoládou je k nim tiež super kombinácia. ;)

7. 1. 2020 20:30

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty