Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Hráškovo-avokádový hummus
Ako ste na to s hummusom? Ja ho môžem vždy a všade, samozrejme, ak je dobre ochutený. :) S tým z obchodu sa mi to často nestáva, okrem toho, vždy je troška hummusu zabalená v kile plastu a to sa mi nepáči, preto si ho už na 90% robievam doma. A dokonca nie z konzervovaného, ale z uvareného cíceru. Toto je verzia s hráškom, odľahčená avokádom. Je svieži a dá sa ho zjesť kilo. :D
- 2 porcie
- bez tep. úpravy
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
100 g | uvarený cícer |
100 g | mrazený hrášok |
1/2 | zrelé avokádo |
1-2 | strúčik cesnaku |
1 PL | tahini |
1 ČL | citrónová šťava |
soľ |
Postup prípravy
Uvarený cícer mám vždy po ruke v mrazničke, rovnako aj hrášok. Môžete použiť aj sterilizovaný cícer, hrášok však dajte mrazený, ten z konzervy je o ničom. Nechajte ich voľne roztopiť, alebo chvíľku naparte či minútku povarte. Potom spolu s trochou vody, avokádom, tahini a ďalšími prísadami rozmixujte dohladka. Ak je hummus príliš hustý, zrieďte ešte vodou (nálevom z cíceru) a chuť dolaďte podľa seba.
Je mňam ako dip so zeleninou alebo aj ako omáčka do wrapu a podobne. Milujem tú krásnu pastelovú zelenkavú farbu!
Tip: Vyskúšajte aj verziu s čerstvou mätou, ktorá sa ku hrášku skvelo hodí.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk