Internetové podvodySociálne siete

Petr Kellner, najbohatší Čech, zneužitý podvodníkmi s BitCoinom

Petr Kellner, najbohatší Čech, zneužitý podvodníkmi s BitCoinom
5 (100%) 1 hlas[ov]

Na Facebooku neustále narážame na podvodné reklamy. Skôr sú ale cielené na dôchodcovský vek používateľov. Tentoraz nás ale prekvapila reklama na fotografiu Petra Kellnera a nejaké podivné zlátaniny. Po pravde, mali sme zlé tušenie, že ten podivný text, ktorému zrejme nerozumie ani len podvodník, ktorý ho zostavil, má niečo dočinenia s HOAX.SK. Áno má. Je to ďalší námet na článok, pretože ide o internetový podvod ako vyšitý. Petr Kellner, jeho meno a jeho tvár, vám predstavujeme ako obeť najnovšieho podvodu. Bez štipky hanby a s veľkou odvahou totiž podvodníci zneužívajú najbohatšieho občana Českej republiky. Drzosť s akou tento príspevok na Facebooku platia ako údajnú šokujúcu novinku na neexistujúcom blogu nás prekvapuje.

Petr Kellner zneužitý podvodníkmi

inzercia:

Foto: Na snímke reklama z Facebooku a vedľa snímka zo vstupnej stránky po kliknutí na reklamu. Všimnite si tie absurdné sprostosti. Jeho rodina sa zrútila? Prečo? Aký škandál vznášajúci sa nad Slovenskom? O čo ide tomuto príspevku? Zamotať hlavu a nahnevať pre sprostosti, ktoré uvádza? 1 216 komentárov? Tak kde vôbec sú, keď je ich toľko? Údajný autor Patrick Evans samozrejme rovnako, ako celá stránka, neexistujú. Uvedenie, že ste niečo mohli vidieť v TV je zavádzanie. Nič z toho nikdy v TV nebolo. Dôverčiví ľudia ani netušia čo kupujú a kúpia si doslova neexistujúcu hlúposť. Tvár Petra Kellnera a jeho meno nemá s týmto podvodom reálne nič spoločné. 

Predstavme si o čo ide.

Na Facebooku sme narazili na zvláštnu reklamu, ktorej ani čert nerozumie. No tvár Petra Kellnera skrátka mnohí poznajú. Po kliknutí ste rýchlo presmerovaní na stránku LINK1. Na nej sa nachádza prapodivný blog plný sprostí a výmyslov. Je až nehorázne s akou drzosťou podvodník na tomto webe prezentuje nejaký úžasný nástroj a zarábanie cez BitCoin. Sľubuje nereálne hlúposti a pod tieto sľuby podpisujú Petra Kellnera ako autora nástroja, či novej metódy, o ktorú sa teraz podelí s verejnosťou.

V žiadnom prípade nič takéto nie je pravdivé a neodporúčame vôbec využívať čokoľvek z podobných stránok. Podvodné je už uvádzanie niekoľkých log českých televízií. Stránky totiž tvrdia, že niečo ste už mohli vidieť v reláciách v známych českých televíziách a sú tu vymenované logá. Problém však je, že neviete čo malo byť v televíziách. Stránky to uvádzajú tak prapodivne, že každý pozorný návštevník si všimne aj skladbu slov, ktoré akoby popierali to, čo samé tvrdia. Aj preto ruky rýchlo preč. Od čohokoľvek, čo by sa malo týkať údajného zázračného nástroja na závratné zisky z BitCoinu pomocou takejto stránky, či konkrétne z food-trip.yolasite.com.

Kto je Petr Kellner?

Petr Kellner sa narodil v roku 1964 v Českej Lípe. Je najbohatším Čechom a 73. najbohatším človekom na svete podľa rebríčka Forbes z júla 2019. Jeho meno sa spája s investičnou spoločnosťou PPF, podnikaním v oblasti finančných služieb, zastával viacero významných funkcií v rôznych významných medzinárdných spoločnostiach. Na rozdiel od mnohých iných boháčov, jeho meno si nespájajú ľudia so žiadnymi podivnými kauzami, aférami a podobne. Je teda nemysliteľné, že si ho internetoví podvodníci berú ako obeť podvodov cez ktorú idú prezentovať svoj podvodný nástroj. Je to nemysliteľné aj vzhľadom na možnosti Petra Kellnera brániť svoje meno v rámci takéto podvodného klamstva, aké prezentuje reklama na Facebooku, stránky a výmysly.

  • LINK1: https:(2x lomítko)food-trip.yolasite.com/?pixel=3166539873361194&adset=ads1&fbclid=IwAR2WzfOyM9Ep_IdBai-oGmd8msdXhjyjwi4vzzd63xqzYxLrPGQK49yedAs
  • Upozorňujeme, že predaj zázračného postupu ako zbohatnúť, je podvod. Platíte neviete komu, za čo, a či vám vrátia peniaze. TO najlepšie, čo môžete urobiť, je nereagovať a príspevok na Facebooku nahlásiť ako podvod, či spam. S najväčšou pravdepodobnosťou takého hlásenie Facebook odignoruje, pretože ide o mimoriadne dobre platiaceho inzerenta.

Pomohli sme vám? Pomôžete vy nám?

V prípade záujmu o pomoc z vašej strany smerom k nám nám postačí naozaj málo. Mimo zdieľanie našich článkov nám pomáha ľubovoľný príspevok na "kávu" a chod stránok na nasledovné údaje:

Číslo účtu: SK84 8330 0000 0026 0029 5817
Dôležitý je variabilný symbol: 8188900864

Príspevok na "kávu" (v kaviarni pokojne v cene okolo 1 EURO) je v skutočnosti príspevok na chod stránok u webhostingovej spoločnosti. Ďakujeme za Vašu pomoc. Viac o podpore portálu nájdete v tomto článku.
QR platba donate, podpora HOAX.sk

inzercia:

Aké máte z článku a témy pocity?

Rozčúlený
0
Šťastný
0
Milujem to
0
Nie som si istý
0
Hlúposť
0
Šéfredaktor portálu HOAX.SK a jeho súčasť od roku 2012. Nadšenec Hviezdnych vojen, cyklistiky, streľby, potápania, ale aj bezpečného pohybu v online priestore. Bývalý učiteľ informatiky, v súčasnosti vyhľadávač problémov a autor viacerých tém o internetovej bezpečnosti.

    Mohlo by vás zaujímať aj nasledovné:

    Viac v rubrike:Internetové podvody

    Komentáre sú ukončené