Ženská "šestnástka" prehrala s výberom Maďarska do 18 rokov po predĺžení

MIŠKOLC (SZĽH) – Slovenská ženská hokejová reprezentácia do 16 rokov, odohrala posledný duel na podujatí „osemnástok“. S domácim výberom Maďarska po dramatickom vývoji napokon prehrala 1:2 po predĺžení. Po včerajšej tesnej prehre s Poľskom tak zverenkyne trénera Tomáša Segíňa absolvovali proti starším súperkám ďalší vydarený duel.

Slovenky, pre väčšinu ktorých išlo o prvý medzinárodný turnaj v kariére, sa proti Maďarsku ujali vedenia. Po polhodine hry sa presadila Zuzana Dobiášová. V úvode záverečnej tretiny sa domáci tím vrátil do zápasu vďaka gólu Imoly Horváthovej. Riadny hrací čas výsledkové rozuzlenie nepriniesol a zápas putoval do predĺženia. Do neho vstupovali Slovenky v oslabení, keďže v 59. minúte putovala za krošček na trestnú lavicu Kristína Klapicová. Len sedem sekúnd pred koncom oslabenia a už v 38. sekunde predĺženia prišiel víťazný gól z hokejky Dorottye Gengeliczkej.

Slovenská reprezentácia, ktorá sa v Miškolci predstavila s mladším výberom, tak skončila na turnaji na poslednom mieste so ziskom jedného bodu.

 

Turnaj olympijských nádejí Vyšehradskej štvorky, Miškolc (Maďarsko)

SLOVENSKO 18 – Maďarsko 18 1:2 p. (0:0, 1:0, 0:1 – 0:1)

Gól SR: 31. Dobiášová (Cengelová).

Vylúčení: 5:2, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, strely: 22:45

Zostava SR: Macková – Giertlová, Belková, Janeková, Nilabovičová, Nemčeková, Zivčáková - Glosiková, Ruscinová, Dobiášová, Benáková, Cengelová, Štrbáková, Jancsóová, Donovalová, Nagyová, Klapicová, Zivčáková.

 

Tomáš Segíň – tréner ženskej reprezentácie do 16 rokov:

"Čakal nás veľmi silný súper, Maďarky včera zvíťazili nad Českom 6:4. Dobre sme sa na duel pripravili. Musím povedať, že dievčatá previedli bojovný a kolektívny výkon. Dodržiavali našu taktiku a hlavne veľmi dobre reagovali na pokyny trénerov na striedačke. Plnili si individuálne úlohy, ktoré dostali. A z toho sa dostavil kolektívny úspech. Prevláda spokojnosť s predvedenou hrou. A je to veľká škola pre nás, že sme sa mohli zúčastniť na tomto turnaji. V nasledujúcich dňoch budeme sedieť s manažérkou pani Kožanovou, ktorá zastrešuje všetky ženské reprezentácie a zúčastní sa aj tréner hlavnej reprezentácie Matej Ševčík. Ten je aj konzultantom pri všetkých tímoch aj do 16 aj do 18 rokov. Urobí sa vyhodnotenie tohto turnaja aj individuálne výkony."