Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Jablkovo-škoricové pudingové osie hniezda

Jablkovo-škoricové pudingové osie hniezda

Tieto osie hniezda, alebo ak chcete slimáky, sú neskutočné a málokto im odolá. Zvonka chrumkavé, zvnútra kombinácia pavučinkového cesta a krémového pudingu. Plus kúsky šťavnatých jabĺčok ako bonus!

  • Čas varenia 25 minút 180°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

 
NA CESTO
200 g  polohrubá múka
300 g  hladká múka
70 g  cukor
 štipka soli
1 bal.  sušené droždie Dr. Oetker
250 ml  mlieko
100 g  maslo
1  vajce
 
NA NÁPLŇ
2 bal.  Premium puding Dr. Oetker Jablko a škorica
6 PL  cukor
700 ml  plnotučné mlieko
1  škoricový cukor Dr. Oetker
1  jablko
+ ½ bal.  karamelový cukor Dr. Oetker na posypanie
 
NA POLEVU
4-5 PL  mascarpone
 šťava z ½ citróna
 práškový cukor podľa chuti
 mlieko na zriedenie podľa potreby

Postup prípravy

Doteraz som poznala len škoricové bez pudingu alebo vanilkové s pudingom, ale Dr. Oetker má relatívne novú príchuť Jablko-škorica, takže okamžite som si ju predstavila práve v takomto type koláčika. A ešte som si predstavila, ako poteším drahého, ktorý stále tvrdí, že nie je na sladké, ale nič škoricové pri ňom nemá šancu. :)) Takže zlikvidovať celú dávku za dva dni nebol problém, ale ak by náhodou, koláčikom bude dobre aj v mrazničke, kým sa opäť dostanú k slovu.

Najskôr si podľa návodu uvaríme hustý puding, primiešame doňho cukor aj škoricový cukor a necháme ho dobre vychladnúť. Potom si zarobíme cesto. Do misy dáme múku, cukor, droždie, soľ a premiešame. Mlieko dáme zohriať a rozpustíme v ňom maslo. Vylejeme k práškovým surovinám, pridáme aj vajce a všetko spolu zhnetieme. Môžeme použiť robot, alebo aj ručne. Cesto prikryjeme a dáme na hodinu vykysnúť.

Potom ho na pomúčenej doske rozvaľkáme na veľký obdĺžnik s hrúbkou asi 1 cm. Rozotrieme puding, pričom kraje necháme voľné. Posypeme malými kockami jablka, stočíme do závinu a nakrájame na kolieska hrubé asi 3 centimetre. Boky im potrieme rozpusteným maslom a ukladáme ich vedľa seba do plechu alebo zapekacej nádoby. Vďaka maslu sa budú dať ľahko oddeliť. Pred pečením ešte posypeme karamelovým cukrom a dáme do vyhriatej rúry. Ja som piekla 25 minút na 180 stupňov. Po upečení a vychladnutí ich buď pocukrujeme alebo polejeme polevou z mascarpone.

13. 12. 2019 19:40

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty