Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Z domova

13. decembra 2019

Lesy SR aj v tomto roku pokračujú v projekte Stromček pod stromček



Vianočné stromčeky od slovenských lesníkov vnesú sviatočnú atmosféru nielen do domácností, ale aj do nemocníc, škôl, detských domovov či ústavov ...



Zdieľať
Ilustračná foto. Foto: TASR/František Iván
Banská Bystrica 13. decembra (TASR) – Vianočné stromčeky od slovenských lesníkov vnesú sviatočnú atmosféru nielen do domácností, ale aj do nemocníc, škôl, detských domovov či ústavov sociálnej starostlivosti. Okrem komerčného predaja totiž štátny podnik Lesy SR aj v tomto roku pokračuje v projekte Stromček pod stromček a symbol Vianoc daruje do viacerých zariadení. TASR o tom v piatok informoval Pavel Machava, vedúci odboru komunikácie Lesov SR.


Štátny podnik spustil predaj vianočných stromčekov už v prvej polovici decembra a pre záujemcov je k dispozícii podľa špecializácie daného odštepného závodu (OZ) najmä smrek a borovica, v menšej miere jedľa.

"Stromčeky pochádzajú prevažne z výchovných zásahov realizovaných v lesných porastoch obhospodarovaných jednotlivými OZ. Topoľčianky a špecializovaný závod Semenoles v Liptovskom Hrádku okrem toho ponúknu aj smrek pichľavý, borovicu čiernu či jedľu, známu tiež ako kaukazská, ktoré boli na tento účel vypestované na špeciálnych plantážach," priblížil Machava.

Záujemcovia si môžu vianočné stromčeky zakúpiť zväčša do 20. decembra na miestach OZ Šaštín, Moravský Ján a Holíč, Topoľčianky, Žilina, Čadca, Čierny Balog, Slovenská Ľupča, Revúca a ďalších.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Čaká nás oblačný deň, východ Slovenska zahalený snehom
<< predchádzajúci článok
OSN nepotvrdilo, že zbrane použité proti Saudskej Arábii patrili Iránu