MojAndroid

K situácii sa vyjadril aj náš najmladší operátor – 4ka. Tiež zaznamenal zvýšený počet podvodných telefonátov zo Srbska. Kvôli tomu dočasne obmedzil dostupnosť podozrivých telefónnych čísiel.

16.12.2019

Orange sa pre nás vyjadril, že tiež zaznamenal zvýšený počet podvodných hovorov zo zahraničia. V tomto prípade prevládali čísla s predvoľbou +674. Táto predvoľba patrí malému ostrovčeku, ktorý sa nachádza v Tichom oceáne, severovýchodne od Austrálie.

Orange zaznamenal tieto obťažujúce hovory počas uplynulého víkendu. Buďte opatrní a v žiadnom prípade nevolajte späť. Mohlo by vás to vyjsť poriadne draho. Ceny za volania do takýchto exotických a vzdialených krajín sú podstatne vyššie.

13.12.2019

Nevolajte späť, odchádzajúci hovor vás môže vyjsť draho

  • Prijatie takéhoto hovoru nie je nebezpečné
  • Hovory pochádzajú väčšinou zo Srbska
  • Čísla majú predvoľbu +381

Telekom hlási obrovské množstvo podvodných volaní zo zahraničných telefónnych čísel. Ide o čísla s predvoľbou +381, ktoré pochádzajú prevažne zo Srbska. Prijatie takéhoto hovoru nenesie pre zákazníka žiadne nebezpečenstvo, volať späť operátor neodporúča.

Po zavolaní sa ozve automatická hláška v slovenčine, češtine alebo angličtine. Odchádzajúci hovor môže byť spoplatnený zvýšenou tarifikáciou. Operátor uvádza, že odchádzajúce hovory na tieto čísla sa snaží blokovať.

17.12.2019

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+