Samsung dobýva trh s 5G smartfónmi. Pozrite sa, koľko si „odkusol“ z globálneho trhu

Trhu s 5G smartfónmi v 3. kvartáli tohto roka dominovala spoločnosť Samsung. Pokryla takmer ¾ globálneho trhu.

Samsung 5G smartfon
Zdroj: Vosveteit.sk, Flickr.com (Kārlis Dambrāns)

Rok 2019 je bezpochyby rokom nástupu 5G technológie. Viacero mobilných výrobcov už stihlo predstaviť svoje prvé 5G smartfónmi, vrátane technologických gigantov ako Xiaomi, Huawei, Samsung a ďalší.

Najnovšie dáta, s ktorými  prišla analytická spoločnosť IHS Markit odhaľujú, že  trhu s mobilnými 5G zariadeniami aktuálne dominuje kórejský výrobca smartfónov, spoločnosť Samsung. Kórejčania podľa zverejnených dát pokryli v 3. kvartáli tohto roka 74% globálneho trhu s 5G zariadeniami.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

„Spoločnosť Samsung úspešne rozbehla predaje v počiatočnom štádiu nástupu 5G smartfónov. Spoločnosť ďalej využila svoju výhodu v podobe domáceho rýchlo rozvíjajúceho sa juhokórejského trhu, v ktorom je záujem o rýchle dodávky smartfónov. Spoločnosť Samsung  tiež rýchlo vyplnila svoju radu 5G smartfónov, vďaka čomu má najväčšie portfólio v porovnaní s inými značkami.“ hovorí Gerrit Schneemann, senior výskumník IHS.

V číslach, spoločnosť Samsung  v priebehu 3. kvartálu tohto roka predala približne 3,2 milióna 5G smartfónov (pozn. redakcie: celkovo bolo predaných 4,3 milióna 5G smartfónov). V porovnaní s 2. kvartálom tohto roka, spoločnosť predala   2-krát toľko 5G smartfónov.

Čínski výrobcovia sa spoliehajú na domáci trh

Čínski výrobcovia smartfónov sa podľa IHS spoliehajú na domáci „rollout“ (pozn. redakcie: rozširovanie) 5G siete. V 3. kvartáli, pokryli len 17% globálneho trhu, a to aj napriek tomu, že celosvetovo pokrývajú viac ako polovicu  trhu so smartfónmi. 17% podiel trhu s 5G smartfónmi IHS vysvetľuje tým, že čínske modely 5G smartfónov sa vo väčšine prípadov dodávajú na zahraničné trhy, a nie na domáci, kde väčšina predajov smartfónov je z kategórie lacnejších, resp. z kategórie strednej triedy. IHS ďalej dodáva, že veria, že v prípade rozširovania 5G technológie v domácej krajine, sa karta môže obrátiť v prospech domácich výrobcov.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre