Resso: hudobná streamovacia služba od autorov TikToku

Novinka má odvážny cieľ a chce konkurovať Spotify či Apple Music. Oproti zabehnutým hráčom na trhu ponúka niekoľko výhod. Momentálne funguje v Indii a plánuje postupné rozšírenie aj na globálny trh.

TikTok je vo svete populárna sociálna sieť, ktorá vám umožní nahrávať krátke videá s hudbou. Obsahuje množstvo tanečných výziev od používateľov či influencerov. Viac sme sa téme venovali vo feburári, konkrétne v článku Pripravte sa na Tik Tok! Čudné 15-sekundové videá už sleduje 500 miliónov ľudí.

Sociálna sieť dosiahla v novembri významný medzník, keď zaznamenala 1,5 miliardy stiahnutí v App Store a Google Play. Išlo o tretiu najsťahovanejšiu aplikáciu mimo herného zamerania. Stojí za ňou firma ByteDance, ktorá sa teraz snaží expandovať. Výsledkom je nová hudobná streamovacia služba Resso

Momentálne funguje ako beta verzia v Indii a Indonézii. Má zmluvy s indickými vydavateľstvami T-Series či Time Music. Zároveň sa však snaží rozšíriť svoje portfólio aj na globálny trh, kde rokuje s väčšími hráčmi ako Universal Music Group a Sony Music Entertainment. Odvážnym cieľom Resso je konkurovať službám Spotify a Apple Music. Od konkurencie sa chce odlíšiť svojim komunitným prístupom. 

V režime prehrávania skladby môžete vidieť texty a automaticky prehrávané sprievodné videá. Používatelia môžu k skladbám pridať aj vlastné fotky, videá alebo GIFy, ktoré uvidia počas prehrávania. Resso podporuje aj pridávanie komentárov a odbery kanálov iných používateľov. Samozrejmosťou je zdieľanie playlistov na Facebook, Instagram, WhatsApp a ďalších platformách. 

Novinka bude k dispozícii v dvoch verziách. Základná s reklamami je zdarma. Mesačné predplatné bez nich stojí 119 indických rupií, čo je v prepočte zhruba jeden a pol eura. Hudobná knižnica Resso je stále pomerne malá. V najbližších mesiacoch sa však služba chystá rozširovať. 


Zdroj: Resso

Diskusia k článku:

Začať diskusiu