Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

F1 vs. MotoGP. Hamilton a Rossi si vymenili stroje

Dve veľké postavy motošportu si v pondelok vymenili svoje pracovné nástroje. Deväťnásobný šampión MotoGP Valentino Rossi si na okruhu vo Valencii zajazdil v monoposte šesťnásobného majstra sveta formuly 1 Lewisa Hamiltona zo sezóny 2017, zatiaľ čo britský pretekár osedlal Talianov tohtoročný model motocyklu Yamaha.

11.12.2019 20:58
debata

Hamilton je fanúšikom pretekov na dvoch kolesách, vlani sa zúčastnil na testovaní superbikov. S Rossim sa v dvoch silných strojoch ocitli na trati aj v bezprostrednej blízkosti.

„Je výnimočný pocit vidieť vo formule takú legendu, akou je Valentino. Nadchlo ma, keď prvýkrát objavoval auto, pripomenulo mi to moje začiatky v F1,“ uviedol Hamilton, ktorého po španielskom okruhu popreháňal Rossi aj na motorke. „Bolo skvelé, keď sme na trať vyšli na rovnakých strojoch,“ dodala hviezda F1.

Rossi si riadenie špičkovej formule vyskúšal už niekoľkokrát. V roku 2004 sa dokonca špekulovalo, že vo Ferrari nahradí Michaela Schumachera, ktorého výkonom v červenom aute očaril.

„Bol som Lewisov veľký fanúšik, ale teraz som ešte väčší. Máme za sebou fantastický deň, nechcel som, aby sa skončil. Aj pre tím bol hrdý moment, keď sme sa našou vášňou mohli podeliť s ním,“ pochvaľoval si Rossi.

Videa a fotografií z očakávanej akcie sa fanúšikovia dočkali v stredu večer.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Swapping rides with @valeyellow46 was epic guys! Best day ever Thanks @MonsterEnergy #LH44VR46

Príspevok, ktorý zdieľa Lewis Hamilton (@lewishamilton),

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Valentino Rossi