Je teda jasné, že nový Mercedes-AMG GLA35 sa postaví na trhu proti BMW X2 M35i. O podobnom zameraní hovorí pohonná jednotka. Tá má objem dva litre, je umiestnená vpredu naprieč a má aj prepĺňanie.

Výkon dvojlitra sa dostal na 225 kW (306 k) a krútiaci moment dosahuje 400 Nm. Motor je spojený s osemstupňovou automatickou prevodovkou s dvomi spojkami. Pre GLA35 AMG je štandardne tiež pohon všetkých kolies 4Matic. To je zárukou dosiahnutia stokilometrovej rýchlosti za 5,1 sekundy.

Verzia AMG bude mať aj výkonnejšie brzdy ako ostatné motorizácie. Vpredu budú kotúče s priemerom 350 a vzadu 330 milimetrov. Dôležitými prvkami budú adaptívny podvozok AMG Ride Control a tiež výfukový systém s klapkami, ktorý sprostredkuje adekvátny zvuk.

Mercedes-Benz GLA - bude jasným konkurentom BMW X2 Zdroj: Mercedes-Benz

Všetky verzie GLA budú mať v ponuke plne digitálny panel miesto klasických prístrojov. Tvary interiéru sú podobné ako v ostatných malých autách automobilky a exteriér tiež nikoho nenechá na pochybách do ktorej rodiny toto auto patrí.

Tak ako v triede A bude mať GLA tiež systém MBUX, ktorý využíva na ovládanie dotyky a hlas. Pre verziu AMG je systém obohatený o niektoré funkcie, ktoré pre bežné modely dostupné nie sú. Okrem AMG bude v ponuke aj verzia GLA200 a GLA180d. Postupne sa do portfólia dostane väčšina motorov, ktoré aktuálne pracujú v sesterských modeloch.

Mercedes-Benz GLA - MBUX sa ovláda dotykom a hlasom Zdroj: Mercedes-Benz