Vyskúšajte tieto netradičné čističe škvŕn

Zdieľať
škvrny

Je jedno, kde škvrna je a čo ju spôsobilo.

Pri jej likvidácii je zásadné, aby ste sa do odstraňovania pustili čo najskôr, aby ste sa zbavili fľaku. Nie vždy ale máme možnosť problém vyriešiť pomocou Odstraňovača škvŕn alebo pracieho prášku. Pritom po ruke máte veľa nezvyčajných, ale účinných čističov.

škvrny
https://www.gettyimages.com/

Ktoré to sú?

Umelé sladidlo

Stačí chvíľka nepozornosti a mastný fľak od jedla je na vašom oblečení. Ako prvú pomoc môžete použiť sypké umelé sladidlo. Jemný prášok do seba natiahne všetku mastnotu a vlhkosť.

Mlieko

Ak sa chcete zbaviť atramentovej škvrny na farebných šatách, stačí, keď im pripravíte mliečnu kúpeľ. Len namočte odev cez noc do mlieka a na druhý deň ho vyperte ako obvykle. Mlieko si poradí aj s fľakom od trávy. Takže tento trik ocenia hlavne mamičky malých detí. Do teplého mlieka ponorte postihnutý odev aspoň na dve hodinky a potom vyperte.

Šampón

Ďalšie prekvapivý čistič je šampón na vlasy. Ak máte vy alebo váš partner špinavý golier od košele alebo zašednuté rukávy, skúste na ne použiť obyčajný šampón. Ten rozkladá telové oleje a pôsobí ako účinný detergent, teda odstraňovač nečistôt. Golier potrite, nechajte šampón hodinu pôsobiť a potom košeľu normálne vyperte.

Zubná pasta

Ak nemáte po ruke lak na vlasy na škvrny od prepisovačky môžete aplikovať obyčajnú pastu na zuby, Naneste negélovú zubnú pastu na škvrnu a votrite ju do látky. Opláchnite vodou. Tento postup opakujte ešte niekoľkokrát, kým sa nezbavíte všetkého atramentu. Zubná pasta by môže byť záchranou aj pri nechcenom zašpinení od červeného rúžu.

Pena na holenie

Podarilo sa vám otlačiť make-up a líčidlá na oblečenie? Vezmite si do ruky plechovku negelového spreja na holenie, penu jemne votrite do škvrny a nechajte uschnúť. Potom oblečenie vyperte ako obvykle. Penou na holenie dokonca môžete dobre vyčistiť aj štetce a hubky, ktoré používate pri líčení.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané