Žurnál+

Upcykling na Vianočnú tému

P
cruella66 predaných ks, 10 hodnotení

Radka B. » Tvorba / 2019-12-11 07:00:02 /  4 komentáre / 29 lajkov

Upcykling je téma, ktorej sa venujem už pomerne dosť dlho. Počas každodenného života vyprodukujeme kvantum vecí, ktoré koniec-koncov aj tak skončia v smetnom koši. Vyhodiť ich mi však príde zbytočné, preto som sa rozhodla, že Vám ukážem kúsok z mojej tvorby a snáď niektorej z Vás babulky vnuknem inšpiráciu napríklad na vianočné dekorácie, tak ako to bude v dnešnom žurnáli. 

 

 

Včera som upratovala špajzu... Asi viac Vám vravieť nemusím. Stavím sa, že každá z nás to pozná... Kolobeh upratovania, triedenia, rozdeľovania, vyhadzovania, zľutovania sa - toto sa ešte zíde a neuveríte, ale za týždeň po upratovaní špajza vyzerá opäť ako na začiatku. 

A tak sedím na malej stoličke, hľadám viečka k pohárom, triedim tie, ktoré viečko nemajú a naopak tie, ku ktorým som ho našla a vkladám späť do police. Všetko by bolo v poriadku. Bežná žena vezme poháre, zbalí ich do igelitovej tašky a nonšalantne ich šmarí do kontajneru pred panelákom. Áno... to by bol scenár, ktorý sa ale v mojom prípade NEODOHRÁ!

A tak mi začne pracovať kreativita a mozog samovoľne zrýchľuje z nuly na sto, za plus mínus autobus 5 sekúnd. Nevyhodím to. Jasné, že nie... Na to proste nemám srdce... A tak sa púšťam do výroby vianočnej dekorácie. 

Čo som použila : 

 

 

Postup: - vôbec sa nemusíte obávať, zvládnu to aj škôlkarky :-) 

1. Zaváraninový pohárik očistíte od etikety (tip - najlepšie to ide samo ;-), napustite teplú vodu, pridajte troška saponátu a nechajte pohárik v tomto kúpeli tak 30 minút a abrakadabra... etiketa je dole).

2. Pomocou štetca a bielej akrylovej farby omaľujte celý pohárik na bielo! (pozor, ak chcete mať pohárik úplne nepriehľadný, budete musieť použiť dve vrstvy farby, prvá musí logicky vyschnúť, ale to Vám tu snáď nemusím písať :-)).

3. Medzi tým, ako pohárik schne, môžeme si pripraviť plastovú pištoľ, dve halúzky čečiny, korálky a sobíka. 

4. Sobíka pištoľou prilepíme k poháriku, pod parôžky prilepíme ešte ihličie, pridáme červenú korálku namiesto hlohu a hotovo :-) 

 

 

Dúfam, že vyskúšate a pošlete foto tých Vašich :-) Prajem Vám krásne sviatky, plné radosti a pokoja. 

Radka 

Komentáre

taliaa pekné.

2019-12-11 07:38:291x

cruella Ďakujem

2019-12-11 12:26:28

Andaris skvelééé :)

2019-12-11 13:27:191x

cruella ❤️

2019-12-11 13:33:34
Pre komentovanie musíš byť prihlásený, nejde to ináč.

TOP Žurnál - Týždeň

Najlepšie žurnály posledného týždňa TOP žurnál mesiac »