Huawei má budúci rok priniesť viac zariadení s Harmony OS aj na globálny trh

Operačný systém výrobcu je zatiaľ na niekoľkých zariadeniach dostupný iba v Číne. Na globálnom trhu sa má objaviť už budúci rok v rôznych druhoch elektroniky, ako televízory či smart hodinky.

Harmony OS je operačný systém od Huaweiu, o ktorom sa nejaký čas špekulovalo, že by v telefónoch výrobcu mohol nahradiť Android.

Napokon sa nejedná o plnohodnotnú náhradu OS od Googlu a softvér má byť, aspoň zatiaľ, nasadený iba v rôznych druhoch elektroniky, mimo smartfónov a tabletov. Harmony OS sa tak stáva základom pre rôzne príslušenstvo, medzi ktoré patria napríklad chytré hodinky. 

Huawei na svojej platforme plánuje údajne aj inteligentné reproduktory, televízory a VR produkty. V Číne už na tejto platforme, no pod názvom HongMeng OS, funguje niekoľko zariadení. K nám sa zatiaľ operačný systém nedostal. Výrobca však pre Reuters potvrdil, že budúci rok plánuje vydať na svojej platforme viacero nových zariadení, ktoré majú byť dostupné aj na globálnom trhu. 

Je možné, že sa časom Harmony OS vyvinie na plnohodnotný operačný systém. Huawei totiž stále hľadá náhradu za Google služby, ktoré nemôže používať. 

Zdroj: uk.reuters.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu