Zdroj: shutterstock

Najjednoduchší recept na výborné domáce karamelky

Skúste si doma pripraviť na jazyku sa rozplývajúce karamelky, ktoré vydržia celé Vianoce, ak ich dobre schováte pred malými maškrtníkmi.

Domáce karamelky

Ingrediencie

  • 400 ml šľahačkovej
  • smotany
  • 400 g cukru
  • 40 g masla

Postup prípravy

1. V malom hrnci s ťažkým dnom za stáleho miešania varíme na miernom ohni smotanu s cukrom. Keď začne karamel hustnúť a hnednúť, vypneme plyn a pridáme maslo.

2. Dôkladne premiešame, aby vznikla hladká hmota, ktorú vlejeme do vymastených formičiek na ľad alebo na papier na pečenie a dáme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí vyklopíme alebo nakrájame a môžeme maškrtiť.

Pripravila: Katarína Barošová
Zdroj: časopis Môj dom Foto: isifa/shutterstock

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje