Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 25. november 2019

Výstava Van Cleef & Arpels: Time, Nature and Love

Šperky sú súčasťou našich život takmer odjakživa. Stačí si spomenúť na historické filmy dokumentujúce Staroveký Egypt, Antiku, ale aj stredovek či renesanciu.

Výstava Van Cleef & Arpels: Time, Nature and Love

Šperky sú súčasťou našich život takmer odjakživa. Stačí si spomenúť na historické filmy dokumentujúce Staroveký Egypt, Antiku, ale aj stredovek či renesanciu. Kedysi zdobili vladárov a mocných aristokratov, inokedy zase cirkevných hodnostárov, no vždy mali svoje miesto aj v ženskej móde. Ženy a šperky sa k sebe jednoducho vždy hodili, niekedy boli dôkazom lásky, inokedy zase symbolom statusu. Jednoducho šperk dokáže hovoriť rôznymi jazykmi.

Elizabeth Taylor v šperkoch Van Cleef & Arpels


Van Cleef & Arpels je jednou z najikonickejších značiek vo sfére high jewellery. Funguje od roku 1906 a odvtedy stihla zdobiť svojimi opulentnými kreáciami tie najvýznamnejšie mená svetového šoubiznisu. Teraz pohľad do svojej tvorby ponúka celému svetu prostredníctvom unikátnej výstavy Van Cleef & Arpels: Time, Nature and Love.

1Jedným z exponátov bude aj ikonický náhrdelník Collier Zip necklace z roku 1951  3Aj tento kúsok z roku 1971 budete môcť vidieť vo výstave. Pôvodne patril Begum Salimah Aga Khan, manželke Princa Aga Khan.

Po prvý krát sa v jedinej výstave tejto značky stretávajú drahokamy, hodinky, ale aj iné objekty z tvorby ikonického šperkárskeho domu. Ako nám samotný názov výstavy napovedá, venovaná bude trom sekciám, v ktorých sa prostredníctvom šperkov pozrieme do tém ako čas (Time), príroda (Nature) a láska (Love). Cieľom výstavy je sprostredkovať nesmrteľnosť, krásu a umenie, ktoré sú súčasťou každého výtvoru značky. Oproti iným výstavám šperkov, ktoré sú v dnešnej dobe už štandardom, táto pôjde iným smerom. Sústrediť sa chce na svoju abstraktnú podstatu.

2Skrinka na cennosti Volutes Minaudière z roku 1935, má zabudované priehradky na hrebeň, cigarety či make-up.

4Aj tento náhrdelník patril Begum Salimah Aga Kha, je zdobený 745 diamantmi a 44 smaragdami.

5Brošňa z platiny a žltého zlata zdobená diamantmi a rubínmi z roku 1937. 6Platinový náhrdelník s diamantmi z roku 1928. 7Platinová brošňa s diamantmi a rubínmi z roku 1967.

Celkovo bude vo výstave 400 exponátov. Otvorená bude od 30.novembra do 31.marca 2020 v Palazzo Reale v Miláne, a vstup pre verejnosť bude úplne zdarma.

1439

Súvisiace články