Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 25. november 2019

Život mačky Karla Lagerfelda v knihe

Karlova mačka Choupette je vmódnom svete pojem. Všetci Karlovi blízki, ale aj módna verejnosť vedeli, že je to jeho múza, zvieracia láska akaždodenná spoločnosť.

Život mačky Karla Lagerfelda v knihe

Karlova mačka Choupette je v módnom svete pojem. Všetci Karlovi blízki, ale aj módna verejnosť vedeli, že je to jeho múza, zvieracia láska a každodenná spoločnosť. Má dokonca svoj vlastný instagramový účet, na ktorom ju sleduje viac ako 300-tisíc ľudí. Cely svoj život bola rozmaznávaná, mala dve chyžné, pravidelne chodievala na manikúru a jedávala iba z misiek značiek Goyard a Louis Vuitton. Teraz je jej život zdokumentovaný v knihe Choupette by Karl Lagerfeld.

Jej neobyčajný život zvečnený na fotografiách, ktoré priebežne fotil Karl svojim iPhonom, teraz vychádza v knihe. Dokumentuje jej pravidelné aktivity, ale aj závideniahodný život plný luxusu a extravagancie. Na fotkách ju môžeme vidieť ako pózuje na kope kníh, ako oddychuje v umývadle, obdivuje svoj vzhľad v zrkadle alebo sleduje krajinu z okna súkromného lietadla. Sám Karl vyberal a zoraďoval tieto fotky tak, aby dokonale vystihli nielen vývoj života mačky, ale zachytili aj jej jemnú a hravú stránku.

2  3 

„Je ako chic dáma s jej vlastnou chyžnou. Počas dňa potrebuje starostlivosť, niekoľkokrát je potrebné umyť jej oči, vyčesať kožuch... Je to práca na plný úväzok,“ povedal kedysi Karl. „Žije úžasný život. Cestuje so mnou a vždy má pri sebe svoju chyžnú, a keď nie je so mnou, vždy jej robí niekto spoločnosť,“ dodal.

Napriek tomu, že život Karlovej mačky presahuje bežné životy ľudí, kniha nie je opulentným chválením, ale skôr poctou pre zviera, ktoré dokázalo do takej miery zlepšiť život jedného človeka. „Myslím, že zo mňa urobila lepšieho človeka. Dáva mi energiu, je to veľmi zvláštne. Keď ju mám pri sebe, cítim sa ako telefón na nabíjačke,“ povedal Karl.

Knihu vydáva vydavateľstvo Steidl a do predaja sa dostane koncom novembra.

1532

Súvisiace články